Хрупкавите пържени царевични тортили са известни като сабрути. Сервират се с пюре от черен боб, пибил пикадийо, авокадо и салца от домати и люти чушки. Опитайте автентичната мексиканска кухня!

Продукти

  • олио за пържене
  • 2 ½ ч.ч. царевично брашно (masa harina)
  • ¼ ч.ч. пшенично брашно
  • ¼ ч.л. сол
  • 2 ½ ч.ч. хладка вода
  • За сервиране:
  • пържен черен боб
  • листа маруля
  • пикадийо
  • авокадо
  • салца

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа сипете двата вида брашно и солта. Разбъркайте и добавете водата. Омесете тестото в купата, с ръце. Ако е необходимо, добавете още вода. Тестото трябва да е гладко.
  • 2. Разделете тестото на 16 еднакви парчета. От всяко парче оформете идеално гладко топче. Подредете ги в купата и ги покрийте с кърпа, за да не изсъхват.
  • 3. Изрежете кръгчета от найлон с диаметър 14-15 см. Поставете единия лист найлон върху долната част на преса за тортили. По средата поставете топче тесто. Поставете втори лист найлон и притиснете с горната част на пресата. Ще трябва да натиснете няколко пъти, за да получите тънки тортили. Те трябва да са с 3 мм дебелина и диаметър 12.5 см.
  • 4. Загрейте 3-4 пръста олио в чугунен тиган или тиган с двойно дъно. Пуснете парченце тесто в олиото и ако се образуват балончета, то е загрято достатъчно. Подхванете готовата тортиля с пръстите си, а не с дланта си и внимателно отлепете фолиото. Пуснете тортилята в горещото олио внимателно. Пържете 30-35 секунди, като с помощта на лъжица обливате горната част на тортилята. Прехвърлете върху кухненска хартия или решетка. Продължете по същия начин с останалите тортили.
  • 5. Докато са още топли, намажете тортилите с пържен черен боб и гарнирайте с листа маруля, резени авокадо, пибил пикадийо (сготвена говежда кайма) и нарязани домати на кубчета или друга салца.

Свързани рецепти

Виж всички