Фермерска салата с босилеков винегрет
Рецепта от: Къртис Стоун
Съчетайте пресни зеленчуци с дресинг с босилек, за да получите чудесна салата - хрупкава, цветна и вкусна.
Продукти
- 100 г босилек
- 280 мл зехтин
- ¼ ч.ч. лимонов сок
- 1 скилидка чесън
- 170 г микс салати
- 2 моркова
- 1 глава резене
- 1 динена ряпа
- 2 с.л. шамфъстък
Начин на приготвяне:
- 1. Сипете зехтина в касеролка и го загрейте до 140 градуса. Поставете предварително измитите и подсушени листа босилек в блендер и ги залейте с горещия зехтин. Пасирайте. Прецедете сместа през фина цедка и марля, поставена в нея. Поставете купата с прецедения босилеков зехтин в друга купа, пълна с кубчета лед и разбъркайте.
- 2. С помощта на ренде Мандолина нарежете на тънки кръгчета ряпата и морковите. Резенето нарежете на тънки ивици. Поставете нарязаните зеленчуци в купа с ледено студена вода.
- 3. В купа смесете нарязания на ситно чесън и лимоновия сок. Разбъркайте и добавете ¾ ч.ч. от босилековия зехтин и нарязан магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
- 4. В купа сложете предварително измитите и подсушени листа различни видове салати. Добавете половината нарязани зеленчуци, като ги подсушите. Полейте с 2-3 с.л. от босилековия винегрет и разбъркайте с ръце.
- 5. Разпределете салатата в две чинии, като оформите купчина по средата им. Украсете с останалите нарязани зеленчуци. Полейте с винегрет и поръсете едро нарязан шамфъстък.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Примож Долничар
Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипс
Рецепти Стоян и Лора
Салата от печени чушки и козе сирене
Рецепти Мери Бери
Средиземноморско плато
Рецепти Стоян и Лора
Салата Винегрет
Рецепти Том Керидж
Салата с печени на скара тиквички
Рецепти Къртис Стоун
Свински пържоли в хавайски стил
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Къртис Стоун
Хавайска купа покé
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос