Съчетайте пресни зеленчуци с дресинг с босилек, за да получите чудесна салата - хрупкава, цветна и вкусна.

Продукти

  • 100 г босилек
  • 280 мл зехтин
  • ¼ ч.ч. лимонов сок
  • 1 скилидка чесън
  • 170 г микс салати
  • 2 моркова
  • 1 глава резене
  • 1 динена ряпа
  • 2 с.л. шамфъстък

Начин на приготвяне:

  • 1. Сипете зехтина в касеролка и го загрейте до 140 градуса. Поставете предварително измитите и подсушени листа босилек в блендер и ги залейте с горещия зехтин. Пасирайте. Прецедете сместа през фина цедка и марля, поставена в нея. Поставете купата с прецедения босилеков зехтин в друга купа, пълна с кубчета лед и разбъркайте.
  • 2. С помощта на ренде Мандолина нарежете на тънки кръгчета ряпата и морковите. Резенето нарежете на тънки ивици. Поставете нарязаните зеленчуци в купа с ледено студена вода.
  • 3. В купа смесете нарязания на ситно чесън и лимоновия сок. Разбъркайте и добавете ¾ ч.ч. от босилековия зехтин и нарязан магданоз. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте добре.
  • 4. В купа сложете предварително измитите и подсушени листа различни видове салати. Добавете половината нарязани зеленчуци, като ги подсушите. Полейте с 2-3 с.л. от босилековия винегрет и разбъркайте с ръце.
  • 5. Разпределете салатата в две чинии, като оформите купчина по средата им. Украсете с останалите нарязани зеленчуци. Полейте с винегрет и поръсете едро нарязан шамфъстък.

Свързани рецепти

Виж всички