1. Измийте тиквичките и ги нарежете на кубчета. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на едро. 

2. Загрейте зехтина в тенджера и сложете лука и чесъна. Прибавете дафиновия лист и тиквичките. Добавете вода, колкото да покрие тиквичките. Посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат - около 15 минути. Извадете дафиновия лист.

3. Добавете листенцата босилек, настърганата лимоновата кора и настърганото сирене. Овкусете с прясно смлян черен пипер. Пасирайте. 

4. Накълцайте сушените домати. Поднесете супата с доматите. По желание поръсете с капки зехтин, още настъргано сирене и листенца босилек.

Продукти

  • 1 кг тиквички 1 глава лук 2 скилидки чесън 50 г сирене "Грана падано" 60 мл зехтин 1 лимон настъргана кора 1 връзка босилек 1 дафинов лист сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички