Крем-супа от тиквички с босилек
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Измийте тиквичките и ги нарежете на кубчета. Почистете лука и чесъна и ги нарежете на едро.
2. Загрейте зехтина в тенджера и сложете лука и чесъна. Прибавете дафиновия лист и тиквичките. Добавете вода, колкото да покрие тиквичките. Посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат - около 15 минути. Извадете дафиновия лист.
3. Добавете листенцата босилек, настърганата лимоновата кора и настърганото сирене. Овкусете с прясно смлян черен пипер. Пасирайте.
4. Накълцайте сушените домати. Поднесете супата с доматите. По желание поръсете с капки зехтин, още настъргано сирене и листенца босилек.
2. Загрейте зехтина в тенджера и сложете лука и чесъна. Прибавете дафиновия лист и тиквичките. Добавете вода, колкото да покрие тиквичките. Посолете и гответе под капак, докато зеленчуците омекнат - около 15 минути. Извадете дафиновия лист.
3. Добавете листенцата босилек, настърганата лимоновата кора и настърганото сирене. Овкусете с прясно смлян черен пипер. Пасирайте.
4. Накълцайте сушените домати. Поднесете супата с доматите. По желание поръсете с капки зехтин, още настъргано сирене и листенца босилек.
Продукти
- 1 кг тиквички 1 глава лук 2 скилидки чесън 50 г сирене "Грана падано" 60 мл зехтин 1 лимон настъргана кора 1 връзка босилек 1 дафинов лист сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Супа от чушки
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с гъби и праз
Рецепти Стоян и Лора
Фламандска пилешка супа
Рецепти Ненад Великович
Телешка супа
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Бабина чорбица
Рецепти Сара Ла Фонтейн
Гурме супа със сьомга
Рецепти Супа от аспержи с млечен мус
Рецепти Рудолф ван Веен
Малтийска рибена супа /алиота/
Рецепти Божана Кацарова
Рецепта за пилешка супа
Рецепти Божана Кацарова
Биск от раци и скариди