Ореховки
Рецепта от: Стоян и Лора
Класически орехови бисквити, които се приготвят бързо и лесно.
Продукти
- 100 г орехи
- 150 г пудра захар
- 3 белтъка (на стайна температура)
- 1 ч.л. сок от лимон
- 1 щипка сол
- 1 пакетче ванилова захар
Начин на приготвяне:
- 1. Смелете в чопър орехите и 50 г от пудрата захар. Покрийте тава с хартия за печене.
- 2. Разбийте белтъците с щипка сол. Добавете лимоновия сок, останалата пудра захар, ваниловата захар и разбийте отново с миксер.
- 3. Изсипете и орехите и разбъркайте внимателно със силиконова бъркалка. Прехвърлете сместа в пош.
- 4. В покрита тава с хартия за печене оформете сравнително еднакви ореховки с помощта на поша. С мокър пръст натиснете връхчетата, за да не изгарят.
- 5. Печете ги в загрята на 150 градуса фурна за около 20 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Курабийките на мама Еми
Рецепти Стоян и Лора
Линцер сладки с шипков мармалад
Рецепти Стоян и Лора
Меденки
Рецепти Рудолф ван Веен
Бисквити "Сахер"
Рецепти Силвия Колока
Амарети с кафе
Рецепти Стоян и Лора
Двуцветни сладки
Рецепти Рудолф ван Веен
Сладки "Червеният нос на Рудолф"
Рецепти Рудолф ван Веен
Португалски бисквити (biscoitos)
Рецепти Стоян и Лора
Бисквитки „Мики“
Рецепти Стоян и Лора
Орехови сладки с крем кафе