© 2021 THE WALT DISNEY COMPANY BULGARIA
Пълнени картофи

1. Измийте картофите и ги сложете в тава, на дъното на която сте поръсили част от морската сол. Зарийте ги с останалата сол и печете в загрята на 160 градуса за 2–3 часа.

2. Настържете сиренето „Чедър“. Нарежете бекона на кубчета и го сложете в студен тиган. Включете котлона и запържете бекона.

3. Извадете внимателно картофите и ги цепнете. Във всеки сложете от маслото и овкусете със самардала. Сложете и бекона и поръсете с настъргания чедър. Запечете ги в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за 5–7 минути.

4. Сервирайте със заквасена сметана и нарязан пресен лук.

 

Съвет: Пробвайте дали картофите са готови с шишче. Ако влиза лесно, значи са готови.

Продукти

  • 6 средно големи картофа
  • 2–3 кг морска сол
  • 200 г пушен бекон
  • 200 г сирене Чедър
  • 100 г краве масло
  • 1/2 ч.л. самардала
  • За сервиране:
  • 300 г заквасена сметана
  • 1 връзка пресен лук

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички