Пълнени картофи
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Измийте картофите и ги сложете в тава, на дъното на която сте поръсили част от морската сол. Зарийте ги с останалата сол и печете в загрята на 160 градуса за 2–3 часа.
2. Настържете сиренето „Чедър“. Нарежете бекона на кубчета и го сложете в студен тиган. Включете котлона и запържете бекона.
3. Извадете внимателно картофите и ги цепнете. Във всеки сложете от маслото и овкусете със самардала. Сложете и бекона и поръсете с настъргания чедър. Запечете ги в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за 5–7 минути.
4. Сервирайте със заквасена сметана и нарязан пресен лук.
Съвет: Пробвайте дали картофите са готови с шишче. Ако влиза лесно, значи са готови.
Продукти
- 6 средно големи картофа
- 2–3 кг морска сол
- 200 г пушен бекон
- 200 г сирене Чедър
- 100 г краве масло
- 1/2 ч.л. самардала
- За сервиране:
- 300 г заквасена сметана
- 1 връзка пресен лук
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне