Турска супа от червена леща
Рецепта от: Стоян и Лора
Супата от червена леща се приготвя много бързо - или в мултикукър, или в тенджера, а е много вкусна и питателна. Характерното за турската супа от червена леща е, че е пасирана.
Продукти
- 1 ч.ч. червена леща
- 1 морков
- 1 глава лук
- 1 скилидка чесън
- 2 с.л. доматен концентрат
- 1,4 л зеленчуков бульон
- 1 ч.л. кимион на зърна
- 50 мл зехтин
- 1 лимон
- 2–3 стръка магданоз
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете предварително обелените морков, лук и чесън на кубчета. Загрейте зехтина в мултикукър или тенджера, посолете ги и ги запържете, докато омекнат.
- 2. Добавете доматения концентрат, предварително измитата червена леща, бульона, стрития в хаванче кимион и сол.
- 3. Затворете мултикукъра и гответе за 12 минути на 40 килопаскала или около 20 минути, ако ползвате тенджера.
- 4. Прехвърлете готовата супа в блендер и пасирайте. Поднесете я с нарязан на полумесеци лимон, наситнен пресен магданоз и по желание – капки зехтин.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Супа от червена леща и соден хляб
Рецепти Стоян и Лора
Салата от леща с цвекло и крем сирене
Рецепти Силвия Колока
Яхния от боб с паста
Рецепти Примож Долничар
Боб в доматен сос
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук
Рецепти Стоян и Лора
Бърза хрупкава туршия върху пюре от бял боб
Рецепти Ейнсли Хариът
Хляб роти с карибско къри от тиква и нахут
Рецепти Джейми Оливър
Зеленчуково корма къри
Рецепти Стоян и Лора
Лозови сарми с булгур и сушени домати
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от булгур с доматен сос