Супата от червена леща се приготвя много бързо - или в мултикукър, или в тенджера, а е много вкусна и питателна. Характерното за турската супа от червена леща е, че е пасирана.

Продукти

  • 1 ч.ч. червена леща
  • 1 морков
  • 1 глава лук
  • 1 скилидка чесън
  • 2 с.л. доматен концентрат
  • 1,4 л зеленчуков бульон
  • 1 ч.л. кимион на зърна
  • 50 мл зехтин
  • 1 лимон
  • 2–3 стръка магданоз
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете предварително обелените морков, лук и чесън на кубчета. Загрейте зехтина в мултикукър или тенджера, посолете ги и ги запържете, докато омекнат.
  • 2. Добавете доматения концентрат, предварително измитата червена леща, бульона, стрития в хаванче кимион и сол.
  • 3. Затворете мултикукъра и гответе за 12 минути на 40 килопаскала или около 20 минути, ако ползвате тенджера.
  • 4. Прехвърлете готовата супа в блендер и пасирайте. Поднесете я с нарязан на полумесеци лимон, наситнен пресен магданоз и по желание – капки зехтин.

Свързани рецепти

Виж всички