• Карибска смес за овкусяване на рибаРецепти
    Карибска смес за овкусяване на риба

    Тази класическа смес от подправки за овкусяване на цяла риба от Барбадос включва местни пресни подправки, чесън, лук и разбира се люти чушки Скоч боне. Сместа се втрива в цялата риба, след това рибата...

  • Турска супа от червена лещаРецепти
    Турска супа от червена леща

    Супата от червена леща се приготвя много бързо - или в мултикукър, или в тенджера, а е много вкусна и питателна. Характерното за турската супа от червена леща е, че е пасирана.

  • Палачинки със зелен сос и сиренеРецепти
    Палачинки със зелен сос и сирене

    Вкусни солени палачинки с пълнозърнесто брашно, сос от пресни подправки, запечени орехи и сирене.

  • Хрупкави свински гърди с билкови картофиРецепти
    Хрупкави свински гърди с билкови картофи

    За да станат наистина хрупкави, свинските гърди изискват дълга подготовка и дълго печене. Но съчетанието с печени дребни картофи с пресни подправки и сметаново-горчичен сос ги прави наистина неустоими...

  • Яхния от кюфтета с доматен сосРецепти
    Яхния от кюфтета с доматен сос

    Класическа рецепта за кюфтета в доматен сос, която може да приготвена и в мултикукър. В доматения сос се добавят и кубчета картофи.

  • Аржентинско чимичуриРецепти
    Аржентинско чимичури

    Чимичури е сос за овкусяване. Той се приготвя бързо и лесно и съдържа магданоз, чесън, лют червен пипер, оцет и зехтин.

  • Табуле с нар и магданозРецепти
    Табуле с нар и магданоз

    Салатата табуле се приготвя за нула време. Кускусът се залива с гореща вода, а след като набъбне се смесва с нарязани на ситно морков, чушка, пресен лук и магданоз. Добавят се зърна нар и всичко се за...

  • Смес от сушени зеленчуциРецепти
    Смес от сушени зеленчуци

    Изсушаването на зеленчуци е един от начините за съхранението им за по-дълго време, за зимните месеци. Важно е зеленчуците да са пресни, за да може да запазят полезните си съставки. Тази смес от сушени...