Боб чорба със свински гърди
Рецепта от: Стоян и Лора
Накиснатият предварително боб се вари заедно с месото и зеленчуците. Добавя се запръжка от мас и пушен червен пипер. Класическа боб чорба!
Продукти
- 300 г бял боб
- 400 г свински гърди
- 1 печена червена чушка
- 1 стрък праз
- 1 корен пащърнак
- 1 морков
- 0.5 с.л. сух джоджен
- 2 с.л. свинска мас
- 0.25 ч.л. див кимион
- 2 ч.л. пушен червен пипер
- 1 с.л. концентрирано доматено пюре
- сол и черен пипер на вкус
- нарязан магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. Накиснете боба в голяма тенджера за една нощ в студена вода. След това го отцедете с помощта на касерола "Nera” и капака за отцеждане. Залейте с вода и кипнете. Пак го отцедете, залейте го с вода и го сложете да се вари.
- 2. Почистете праза, обелете моркова, пащърнака и печената чушката. Нарежете ги на дребно.
- 3. Месото нарежете на кубчета, посолете го и го запържете в малко от маста до златисто. Извадете го.
- 4. В същия съд поръсете леко стрития кимион и го запържете за кратко. Добавете и зеленчуците и ги запържете.
- 5. Изсипете месото и запържените зеленчуци в тенджерата при боба. Поръсете с джоджен. Гответе, докато бобът се свари.
- 6. Загрейте останалата мас и в нея разбъркайте пушения пипер и доматения концентрат. Веднага налейте черпак от чорбата. Изсипете в тенджерата и гответе още около 10 минути. Посолете и сервирайте с пресен магданоз.
- Съвети:
- По желание добавете и 3-4 скилидки чесън, запържете ги заедно с останалите зеленчуци.
- Може да пасирате малка част от готовата чорба, да я върнете в тенджерата и да разбъркате. Така ще имате супа с по-интересна консистенция.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боб с манатарки
Рецепти Стоян и Лора
Запечен боб с домати и фета
Рецепти Надия Хюсеин
Супа от червена леща и соден хляб
Рецепти Стоян и Лора
Салата от леща с цвекло и крем сирене
Рецепти Силвия Колока
Яхния от боб с паста
Рецепти Примож Долничар
Боб в доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Дип от жълт грах
Рецепти Къртис Стоун
Салата с аспержи и нахут
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук
Рецепти Стоян и Лора
Бърза хрупкава туршия върху пюре от бял боб