• Супа от червена леща и соден хлябРецепти
    Супа от червена леща и соден хляб

    Това е рецепта за лесен и бърз обяд - топла супа от леща с подправки и чесново масло и хляб с 5 подправки, който не изисква месене и втасване.

  • Хляб роти с карибско къри от тиква и нахутРецепти
    Хляб роти с карибско къри от тиква и нахут

    Тези хлебчета роти носят истински полъх от Карибите. Хлебчетата се приготвят за нула време и се изпичат на тиган, а след това се пълнят с пикантна и ароматна смес от нахут и задушена в кокосово мляко...

  • Яхния от боб с пастаРецепти
    Яхния от боб с паста

    Това е рецепта за богата италианска яхния от боб, свинско месо, свинска наденица и прясна паста. Отделете си няколко часа за приготвянето и, но резултатът е забележителен!

  • Салата от леща с цвекло и крем сиренеРецепти
    Салата от леща с цвекло и крем сирене

    Една лесна за приготвяне и питателна салата. Може предварително сварите червеното цвекло и лещата, за да сглобите салатата за 5 минути. Крем-сиренето много добре обединява вкусовете на съставките.

  • Кюфтета от булгур с доматен сосРецепти
    Кюфтета от булгур с доматен сос

    Сместа за тези кюфтенца е от сварен фин булгур и пшеничен грис. Щом сместа изстине, тя се овкусява и от нея се оформят малки кюфтенца, които се сваряват във вряща вода. Отделно се приготвя доматен сос...

  • Турска супа от червена лещаРецепти
    Турска супа от червена леща

    Супата от червена леща се приготвя много бързо - или в мултикукър, или в тенджера, а е много вкусна и питателна. Характерното за турската супа от червена леща е, че е пасирана.

  • Лозови сарми с булгур и сушени доматиРецепти
    Лозови сарми с булгур и сушени домати

    Пълнежът за тези сармички е от задушен булгур лук, чесън, сушени домати и печени чушки. За овкусяването му основна роля играят меласата от нар и джоджена. Сервирайте сармичките топли или студени.

  • Бобена салата с печен пресен лукРецепти
    Бобена салата с печен пресен лук

    Тази бобена салата се приготвя бързо и лесно и е идаелна за гарнитура към печени на скара месо или риба. Печеният пресен лук и придава леко опушен, но и свеж вкус.