• Миди по провансалскиРецепти
    Миди по провансалски

    Мидите се задушават заедно с лук, домати и бяло вино, в резултат на което се получава чудесен сос за топене. След това се добавят и предварително изпечените и обелени чушки.

  • Лозови сарми с булгур и сушени доматиРецепти
    Лозови сарми с булгур и сушени домати

    Пълнежът за тези сармички е от задушен булгур лук, чесън, сушени домати и печени чушки. За овкусяването му основна роля играят меласата от нар и джоджена. Сервирайте сармичките топли или студени.

  • Кростини с рибаРецепти
    Кростини с риба

    Сьомговата пъстърва за тези кростини се пече увита в алуминиево фолио върху скара или във фурна. Сосът се приготвя от печени червени чушки, сирене, мента и босилек.

  • Чушки бюрекРецепти
    Чушки бюрек

    Класическа рецепта за панирани печени чушки, пълни със сирене - чушки бюрек. Малката тайна е, че в пълнежа се добавят малко галета и настърган кашкавал.

  • Пиле лютикаРецепти
    Пиле лютика

    1. Наситнете лука и чесъна. Нарежете месото на кубчета, поръсете със сол, пипер меланж и брашно и запържете в загрято масло до полуготовност. 2. Извадете от съда и запържете лука и чесъна. 3. Когато...

  • Странджанки с бърза лютеницаРецепти
    Странджанки с бърза лютеница

    Тази рецепта за странджанки и бърза лютеница е подходяща както за обяд, така и за вечеря. Подберете качествена кайма за странджанките или  печените сандвичи с кайма. Лютеницата можете да приготвите с...

  • Шакшука с чоризоРецепти
    Шакшука с чоризо

    Шакшука е ястие, което се приготвя бързо и е подходящо както за обяд или вечеря, така и за закуска или брънч.

  • Салата с рукола, чушки и червен бобРецепти
    Салата с рукола, чушки и червен боб

    1. Нарежете лука на полумесеци, а печените чушки – на дребни кубчета. Сложете ги в купа, добавете отцедения боб и руколата. Разбъркайте. 2. Смесете оцета със солта и сухия чесън. Налейте зехтина, доб...