Бързо и лесно ястие, подходящо за всяко време от деня. Към запържените лук, печени чушки и домати се добавят яйца и всичко се разбърква за кратко. Поднася се с хрупкав хляб с квас.

Продукти

  • 5 яйца
  • 150 г сирене
  • 8 печени червени чушки (домашни)
  • 1 глава лук
  • 60 г краве масло + за намазване
  • 1 голям домат (обелен)
  • сол и черен пипер на вкус
  • 1/4 връзка магданоз
  • филии хляб с квас за сервиране

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете обелените и почистени от семките чушки на едри кубчета. Течността, която се е отделила от тях в купата, запазете.
  • 2. Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган със сгорещеното масло и малко сол. Когато леко омекне, добавете чушките. Сипете и заделената течност.
  • 3. Нарежете на ситни кубчета предварително обеления домати го сипете в тигана. Гответе под капак 5 минути.
  • 4. Добавете яйцата, разбъркайте и още съвсем кратко. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер и дръпнете от огъня. На финала поръсете с наситнен магданоз.
  • 5. Запечете филиите хляб в тиган с малко масло от двете страни. Нарежете ги на гредички и ги поръсете с настъргано сирене.
  • 6. Поднесете ястието с хляба.

Свързани рецепти

Виж всички