Пърженица с печени чушки
Рецепта от: Стоян и Лора
Бързо и лесно ястие, подходящо за всяко време от деня. Към запържените лук, печени чушки и домати се добавят яйца и всичко се разбърква за кратко. Поднася се с хрупкав хляб с квас.
Продукти
- 5 яйца
- 150 г сирене
- 8 печени червени чушки (домашни)
- 1 глава лук
- 60 г краве масло + за намазване
- 1 голям домат (обелен)
- сол и черен пипер на вкус
- 1/4 връзка магданоз
- филии хляб с квас за сервиране
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете обелените и почистени от семките чушки на едри кубчета. Течността, която се е отделила от тях в купата, запазете.
- 2. Нарежете лука на ситно и го запържете в тиган със сгорещеното масло и малко сол. Когато леко омекне, добавете чушките. Сипете и заделената течност.
- 3. Нарежете на ситни кубчета предварително обеления домати го сипете в тигана. Гответе под капак 5 минути.
- 4. Добавете яйцата, разбъркайте и още съвсем кратко. Овкусете със сол и прясно смлян черен пипер и дръпнете от огъня. На финала поръсете с наситнен магданоз.
- 5. Запечете филиите хляб в тиган с малко масло от двете страни. Нарежете ги на гредички и ги поръсете с настъргано сирене.
- 6. Поднесете ястието с хляба.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Яйчена салата
Рецепти Стоян и Лора
Яйца с винен сос
Рецепти Лиса Фокнър
Царевични палачинки в стил Сидни
Рецепти Джон Тород
Яйца по турски с хляб роти
Рецепти Адам Лайо
Тост с кая, полусварени яйца и хайнанско кафе
Рецепти Ейнсли Хариът
Яйца по мексикански с пико де гайо
Рецепти Стоян и Лора
Бъркани яйца със саздърма
Рецепти Марк Мориарти
Шакшука с чоризо
Рецепти Марк Мориарти
Класически омлет