Испански омлет

Испански омлет

Начин на приготвяне:

В един тиган се приготвя една порция.
1. Сварете картофите за около 10 минути. Нарежете чоризото на парчета с дебелина 1 см.
2. Загрейте фурната на най-силна степен и загрейте тиган в нея.
3. Сложете зехтин в тигана и пуснете парчетата чоризо и картофите на половинки. Разтръскайте ги и ги пхнете във фурната.
4. Разбийте три яйца в голяма купа. Овкусете ги със сол и черен пипер.
5. Накъсайте розмарина. Извадете в чиния запечените чоризо и картофи. В същата мазнина пуснете розмарина и го разтръскайте за няколко секунди. Излейте яйцата в тигана, а в тях пуснете парчетата чоризо и картофи.
Запечете омлета.
6. Нарежете лука на много тънки филийки. Посолете го и изтискайте лимоновия сок върху него. Полейте със зехтин. намачкайте го с пръсти. Добавете само тънки листа магданоз към лука и разбъркайте.
7. Поднесете омлета, поръсен със салата от магданоз и лук.

Продукти

 

  • 4 картофи
  • 6 яйца от свободни кокошки
  • морска сол и черен пипер
  • 4 бр. чоризо
  • 2 стръка пресен розмарин
  • 2 глави лук шалот
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 връзка магданоз
  • зехтин

Свързани рецепти