Страхотно предложение за съботен брънч - малки царевични палачинки с хрупкав бекон и намачкано авокадо. 

Продукти

  • 2 яйца
  • щипка сол
  • 175 мл прясно мляко
  • 340 г сладка царевица от консерва
  • 400 г пюре от царевица
  • 270 г брашно с набухвател
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. сода бикарбонат
  • 2 ч.л. зехтин
  • 12 слайса пушен бекон
  • сол и черен пипер
  • За авокадото:
  • 2-3 големи авокадо
  • ½ лимон, сок
  • сос „Уорчестър“
  • сос „Табаско“
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. За сместа за палачинките в купа разбийте яйцата със сол и черен пипер. Добавете прясното мляко и разбийте отново. Добавете прецедената сладка царевица, а след това и пюрето от царевица – може да е от консерва или да пасирате втора консерва сладка царевица. Разбъркайте.
  • 2. В друга купа смесете брашното със содата и червения пипер. Разбъркайте. Добавете сухите съставки към течните на няколко порции, като разбърквате до хомогенност.
  • 3. Подредете слайсовете бекон в студен тиган и го поставете на умерен огън. Поръсете с черен пипер и гответе бекона до хрупкавост от двете страни. Извадете върху кухненска хартия, а мазнината от бекона запазете в тигана.
  • 4. Сипете 2 с.л. зехтин в тигана от бекона и го загрейте. Сипвайте по 1 голяма супена лъжица от сместа за палачинки за една палачинка. Щом се образуват балончета по повърхността на палачинките, ги обърнете.
  • 5. За намачканото авокадо разрежете авокадата на две, по средата. Извадете костилката. Направете диагонални разрези във вътрешността на авокадото, за да оформите решетка. След това издълбайте вътрешността в купа. Намачкайте авокадото с помощта на вилица и го овкусете с по няколко капки от двата соса, сол и лимонов сок. Разбъркайте.
  • 6. Сервирайте царевичните палачинки с хрупкав бекон и намачкано авокадо.

Свързани рецепти

Виж всички