Яйчена салата
Рецепта от: Стоян и Лора
Вкусна салата от варени яйца, майонеза и копър, която се поднася върху препечени филийки хляб.
Продукти
- 6 яйца
- 100 г майонеза
- 50 г кисело мляко
- 1–2 ч.л. дижонска горчица
- 1 стрък стеблена целината
- 1 скилидка чесън
- 1/4 връзка див лук
- 2–3 стръка копър
- 1–2 щипки пушен червен пипер
- хляб с квас за поднасяне
- краве масло за намазване
- 1 маруля за сервиране
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете яйцата за 6 минути в уред за варене на яйца или в подсолена вода за 8 минути. Охладете ги и обелете.
- 2. Обелете и нарежете стръка целина на кубчета, а скилидката чесън смачкайте на паста с малко сол.
- 3. Нарежете предварително отделените белтъци на кубчета, а лука и копъра – на ситно.
- 4. В купа смесете чесъна и жълтъците от яйцата и ги намачкайте с вилица. Сипете майонезата, киселото мляко и горчицата и разбъркайте. Прибавете пушения пипер и целината и отново разбъркайте.
- 5. Накрая добавете белтъците, лука и копъра и разбъркайте.
- 6. Нарежете хляба на филийки, намажете ги с масло и ги запечете в тиган до златисто.
- 7. Намажете яйчената салата върху препечените филийки, гарнирайте всяка с лист салата и поръсете с пушен пипер.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Пушена шакшука със спанак
Рецепти Стоян и Лора
Пърженица с печени чушки
Рецепти Стоян и Лора
Яйца с винен сос
Рецепти Лиса Фокнър
Царевични палачинки в стил Сидни
Рецепти Джон Тород
Яйца по турски с хляб роти
Рецепти Адам Лайо
Тост с кая, полусварени яйца и хайнанско кафе
Рецепти Ейнсли Хариът
Яйца по мексикански с пико де гайо
Рецепти Стоян и Лора
Бъркани яйца със саздърма
Рецепти Марк Мориарти
Шакшука с чоризо
Рецепти Марк Мориарти
Класически омлет