Вкусна салата от варени яйца, майонеза и копър, която се поднася върху препечени филийки хляб.

Продукти

  • 6 яйца
  • 100 г майонеза
  • 50 г кисело мляко
  • 1–2 ч.л. дижонска горчица
  • 1 стрък стеблена целината
  • 1 скилидка чесън
  • 1/4 връзка див лук
  • 2–3 стръка копър
  • 1–2 щипки пушен червен пипер
  • хляб с квас за поднасяне
  • краве масло за намазване
  • 1 маруля за сервиране
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Сварете яйцата за 6 минути в уред за варене на яйца или в подсолена вода за 8 минути. Охладете ги и обелете.
  • 2. Обелете и нарежете стръка целина на кубчета, а скилидката чесън смачкайте на паста с малко сол.
  • 3. Нарежете предварително отделените белтъци на кубчета, а лука и копъра – на ситно.
  • 4. В купа смесете чесъна и жълтъците от яйцата и ги намачкайте с вилица. Сипете майонезата, киселото мляко и горчицата и разбъркайте. Прибавете пушения пипер и целината и отново разбъркайте.
  • 5. Накрая добавете белтъците, лука и копъра и разбъркайте.
  • 6. Нарежете хляба на филийки, намажете ги с масло и ги запечете в тиган до златисто.
  • 7. Намажете яйчената салата върху препечените филийки, гарнирайте всяка с лист салата и поръсете с пушен пипер.

Свързани рецепти

Виж всички