Тези рулца са вкусни и са идеални за носене за хапване в движение. Омлетът залепва идеално за тортилите и лесно се навиват. Пълнежът е от паста от сушени домати и маслини.

Продукти

  • 6 яйца от свободно отглеждани кокошки
  • 1 с.л. сушен магданоз
  • 1 ч.л. чесън на гранули
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. смлян черен пипер
  • олио
  • 6 малки пшенични тортили
  • 85 г нарязани черни маслини (без костилки)
  • 100 г гъби
  • 6 с.л. паста от сушени домати

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа разбийте яйцата. Добавете сушения магданоз, чесана на гранули, сол и черен пипер. Разбъркайте отново. За по-удобно, пресипете сместа в кана.
  • 2. Почистете гъбите и ги нарежете на тънки филийки.
  • 3. Намажете тортилите с пастата от сушени домати.
  • 4. Сипете 2 ч.л. олио в малък тиган. Щом се загрее, сипете 3 с.л. от яйчената смес и я разстелете, като за омлет. Отгоре разпръснете малко гъби и нарязани маслини. След това поставете една тортиля, с намазаната част надолу. Притиснете леко с ръце, за да се слепи тортилята с омлета. Оставете да се готви 30 секунди и обърнете. Пържете до златист цвят на тортилята, още 30 секунди. Извадете върху дъска. По същия начин изпържете още 5 омлета.
  • 5. Навийте всеки омлет на руло, така че от външната страна да е тортилята. Разрежете рулото наполовина и поднесете със зелена салата.

Свързани рецепти

Виж всички