маслини
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиГовежда талята с малтийска салата Фатуш
Талята е един от любимите начини за приготвяне на пържола в Малта, подобно на съседите им италианци. Месото се готви бързо, за да се запече отвън, нарязва се напречно на влакната и се сервира със сала...
РецептиПаста ала Трапанезе с хлебни трохи и черни маслини
Трапанезе е традиционно песто от Сицилия от бадеми и домати. То има по-деликатен вкус от по-известното песто Дженовезе. Обикновено се сервира със запържени хлебни трохи, които в тази рецепта са смесен...
РецептиЯйчени рулца
Тези рулца са вкусни и са идеални за носене за хапване в движение. Омлетът залепва идеално за тортилите и лесно се навиват. Пълнежът е от паста от сушени домати и маслини.
РецептиБукатини ала Путанеска
Сосът за тази паста е пълен с вкусове - чесън, филенца аншоа, маслини, каперси и сушени домати. Сварените букатини се разбъркват в соса и за финал се овкусяват с настъргана лимонова кора. Истинска ита...
РецептиБрускети с капоната
Малтийската капоната се различава от италианската по това, че не съдържа кедрови ядки или стафиди, в основата ѝ са чушките и тиквичките. Зеленчуците се пържат предварително, но спокойно могат да бъдат...
РецептиРибни шишчета на скара с лимонова салца и салата
Шишчета от риба меч със салца верде - дресинг с лимон, пресни подправки, каперси и солени филенца аншоа, вдъхновен от Малта. Салатата от фенел и портокали е идеалната свежа гарнитура. За шишчетата мож...
РецептиПлато със сирене и месо
Това плато представя прошуто, италиански салам, зряло овче сирене, свински пастет, чътни от круши, мариновани чушки и маслини Каламата. Добавете вкусни крекери и съчетайте с хубаво червено вино.
РецептиРизото ала путанеска с бурата
Кремообразен ориз Карнароли, обогатен с аншоа, маслини и доматен сос. Всяка порция ризото се гарнира с топка сирене Бурата, хрупкави каперси и прах от магданоз.