• Бутерки със сушени домати, маслини и каперсиРецепти
    Бутерки със сушени домати, маслини и каперси

    Пълнежът за тези пакетчета от бутер тесто представлява смес от сос Бешамел и нарязани на ситно сушени домати, каперси и маслини.

  • Бутчета от токачка с провансалски сосРецепти
    Бутчета от токачка с провансалски сос

    Това е рецепта за яхния с бутчета от токачка и маслини. Месото на токачката е подобно на пилешкото и се готви по същия начин и за същото време. 

  • Asam pedas по австралийскиРецепти
    Asam pedas по австралийски

    "Asam pedas" означава "кисело и пикантно". В тази версия на рецептата киселите и пикантни продукти са характерни за австралийската кухня.

  • Сьомга в тесто с червено песто и печени зеленчуциРецепти
    Сьомга в тесто с червено песто и печени зеленчуци

    Увиването на месо или риба в тесто е типично за кухните на северните народи. В тази рецепта филето сьомга се намазва с песто от сушени домати и върху него се подреждат печени зеленчуци. След това се у...

  • Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресингРецепти
    Спагети с маринована риба и сицилиански цитрусов дресинг

    В тази рецепта филето риба меч се маринова в цитрусов дресинг, а след това се съчетава с пълнозърнести спагети, сушени домати и зелени маслини. Вместо със сирене пастата се поръсва с пангритата. Нусто...

  • Салата с печен на скара карфиолРецепти
    Салата с печен на скара карфиол

    Рецептата за салата с печен на скара карфиол съчетава есенния зеленчук с бакла, сушени домати, зелени маслини, люти чушки и зърна нар. Карфиолът се овкусява със смес от ароматни подправки, а салатата...

  • Паста орзо със спанак и сиренеРецепти
    Паста орзо със спанак и сирене

    1. Сварете пастата в подсолена вода. Отцедете. 2. Нарежете на ситно лука и чесъна и ги запържете в зехтина. Прибавете нарязаните сушени домати. 3. Добавете почистения и измит спанак. 4. След като с...

  • Задушено заешко с ньокиРецепти
    Задушено заешко с ньоки

    1. Разфасовайте заека. За задушеното заешко ще ви трябват два предни и 2 задни крака, ккато и 3 парчета от гърба. Останалите парчета от заека с кости поставете в голяма тенджера. 2. За бульона, нареж...