Пълнежът за тези пакетчета от бутер тесто представлява смес от сос Бешамел и нарязани на ситно сушени домати, каперси и маслини.

Продукти

  • 30 г брашно
  • 30 г масло
  • 250 мл прясно мляко
  • 30 г пармезан
  • 2 с.л. каперси
  • 3 с.л. зелени маслини
  • шепа сушени домати
  • шепа магданоз
  • 2 жълтъка
  • 1 лист бутер тесто
  • 2 с.л. кедрови ядки

Начин на приготвяне:

  • 1. За белия сос в касеролка разтопете маслото и добавете брашното. Бъркайте енергично 1 минута. Добавете топлото мляко, като разбърквате енергично с помощта на тел. Продължете да бъркате докато сосът заври и се сгъсти. Изключете котлона и настържете пармезан. Пресипете соса в купа и го оставете да се охлади в хладилник.
  • 2. Нарежете каперсите, маслините без костилки, сушените домати и магданоза на ситно. Добавете ги към охладения сос Бешамел, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
  • 3. Разрежете бутер тестото на големи квадрати. По средата на всеки квадрат поставете по 1 пълна с.л. от сместа. Съединете краищата на тестото по средата, като оставите прорези в тестото. Намажете ги с разбит жълтък.
  • 3. Намажете бутерките с разбити жълтъци. Поръсете с нарязани кедрови ядки. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до тъмно златисто.

Свързани рецепти

Виж всички