Бутерки със сушени домати, маслини и каперси
Рецепта от: Марк Мориарти
Пълнежът за тези пакетчета от бутер тесто представлява смес от сос Бешамел и нарязани на ситно сушени домати, каперси и маслини.
Продукти
- 30 г брашно
- 30 г масло
- 250 мл прясно мляко
- 30 г пармезан
- 2 с.л. каперси
- 3 с.л. зелени маслини
- шепа сушени домати
- шепа магданоз
- 2 жълтъка
- 1 лист бутер тесто
- 2 с.л. кедрови ядки
Начин на приготвяне:
- 1. За белия сос в касеролка разтопете маслото и добавете брашното. Бъркайте енергично 1 минута. Добавете топлото мляко, като разбърквате енергично с помощта на тел. Продължете да бъркате докато сосът заври и се сгъсти. Изключете котлона и настържете пармезан. Пресипете соса в купа и го оставете да се охлади в хладилник.
- 2. Нарежете каперсите, маслините без костилки, сушените домати и магданоза на ситно. Добавете ги към охладения сос Бешамел, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте.
- 3. Разрежете бутер тестото на големи квадрати. По средата на всеки квадрат поставете по 1 пълна с.л. от сместа. Съединете краищата на тестото по средата, като оставите прорези в тестото. Намажете ги с разбит жълтък.
- 3. Намажете бутерките с разбити жълтъци. Поръсете с нарязани кедрови ядки. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса до тъмно златисто.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджела Лоусън
Солени маслени бисквити
Рецепти Надия Хюсеин
Корона с шунка и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Солени мъфини
Рецепти Марк Мориарти
Киш "Лорен"
Рецепти Рудолф ван Веен
Рибни кексчета
Рецепти Стоян и Лора
Гюзлеме с картофи и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Топли палачинки с плънка от гъби
Рецепти Лука Чиано
Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа
Рецепти Мери Бери
Киш с праз
Рецепти Марта Стюарт
Галет с манголд и рикота