Руло с наденица
Рецепта от: Уорън Мендес
Солено печиво с бутер тесто и пълеж от телешка и свинска кайма, овкусен с много подправки. Рулото се поднася с пикантен доматен сос за топене.
Продукти
- 2 листа бутер тесто (550 г)
- 2 с.л. зехтин Екстра върджин
- 1 глава лук
- 3 скилидки чесън
- 3 ч.л. семена кориандър
- 1 ч.л. прясно смлян черен пипер
- ½ ч.л. смлян бахар
- ¼ ч.л. смляно индийско орехче
- 500 г телешка кайма
- 2 сурови свински наденички
- 2/3 ч.ч. галета панко
- 1 яйце
- 1 ч.л. черен сусам
- сол и черен пипер
- За пикантния доматен сос:
- 1/3 ч.ч. зехтин Екстра върджин
- 500 г чери домати
- 2 скилидки чесън
- ¼ ч.ч. кафява захар
- 2 ч.л. доматено пюре
- 2 ч.л. червен винен оцет
- листа босилек
Начин на приготвяне:
- 1. За плънката сипете 1 с.л. зехтин в тиган и запечете семената кориандър в него за 1-2 минути. След това ги счукайте в хаванче.
- 2. В същия тиган сипете 1 с.л. зехтин и запържете нарязания на ситно лук с щипка сол, за 3-4 минути, до омекване. Добавете нарязания на ситно чесън, 2/3 от запечените счукани семена кориандър, черния пипер, бахара и индийското орехче. Гответе 2 минути и оставете сместа да изстине.
- 3. В голяма купа сипете телешката кайма (да съдържа и мазнина) и добавете вътрешността на свинските наденички. Добавете и охладената смес, яйцето и галетата. Добавете 1 ч.л. сол и омесете добре с ръце.
- 4. Работете с много охладено бутер тесто, най-добре извадено от фризера. Поръсете голяма повърхност с брашно и върху нея постелете голям лист хартия за печене. В долната част подредете по дължина листовете бутер тесто, като ги застъпвате леко. След това оформете дълга наденица от сместа за плънка и я поставете в долния край на тестото. Намажете тестото с разбито яйце. След това започнете да навивате рулото, като си помагате с хартията. С помощта на вилица притиснете тестото там, където се съединява. Обърнете наобратно рулото и го завийте като охлюв, като оставяте 2 см свободно разстояние между парчетата.
- 5. Прехвърлете рулото в тава, постлана с хартия за печене, намажете го с яйце и го поръсете с останалите семена кориандър, черен сусам и сол. Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса (с вентилатор) 45 минути.
- 6. За пикантния доматен сос сипете зехтина в тиган и го загрейте. Подредете чери доматите на един слой и ги запържете на висока температура за 2-3 минути, докато се разпукат. Поръсете със сол и черен пипер. Добавете нарязания на ситно чесън и гответе още 1 минути. След това добавете доматеното пюре, захарта и оцета. Поръсете с листа босилек и гответе 5-6 минути. С помощта на преса за картофи намачкайте доматите и овкусете със сол и черен пипер. Оставете соса да изстине.
- 7. Поднесете парче руло с наденица с гарнитура от пикантен доматен сос.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Корона с шунка и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Солени мъфини
Рецепти Марк Мориарти
Киш "Лорен"
Рецепти Рудолф ван Веен
Рибни кексчета
Рецепти Мери Бери
Скромен пай със зеленчуци и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Гюзлеме с картофи и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Топли палачинки с плънка от гъби
Рецепти Марк Мориарти
Бутерки със сушени домати, маслини и каперси
Рецепти Лука Чиано
Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа
Рецепти Мери Бери
Киш с праз