Тази рецепта представя бърз вариант за приготвяне на известни киш "Лорен", с готово маслено тесто.

Продукти

  • 1 лист маслено тесто (250 г)
  • 6 яйца
  • 220 мл течна сметана
  • 200 г заквасена сметана
  • 50 г пармезан
  • 160 г бекон
  • шепа мащерка
  • шепа див лук
  • олио
  • сол и черен пипер

Начин на приготвяне:

  • 1. Поставете тестото в плитка кръгла форма с къдрави стени и подвижно дъно. Притиснете го по дъното, а по стените го надиплете и оставете краищата му да висят извън формата. Поставете изрязан кръг от хартия за печене върху тестото и върху него изсипете 2 шепи сурови зърна боб или ориз. Поставете формата в предварително загрята фурна на 190 градуса и печете 20 минути.
  • 2. Извадете формата, отстранете хартията със зърната и с помощта на вилица надупчете тестото по дъното на формата. Върнете във фурната за още 10-15 минути.
  • 3. С помощта на назъбен нож изрежете излишното тестото по краищата на формата.
  • 4. В тиган сипете малко олио и запържете нарязания на малки кубчета бекон, до златисто. Пресипете ги в купа. Добавете двата вида сметана и яйцата. Разбийте сместа. Добавете нарязаните на ситно див лук и мащерка и настъргания пармезан. Овкусете с прясно смлян черен пипер и разбъркайте.
  • 5. С помощта на черпак изсипете сместа върху изпеченото тесто. Поставете формата с киша в друга, по-голяма тава и печете на 190 градуса 20-25 минути.
  • 6. След като кишът поизстине отстранете стените на формата като я поставите върху обърнат буркан. Нарежете киша на триъгълни парчета. Поднесете със зелена салата.

Свързани рецепти

Виж всички