• Хапки от пармезан с телешки тартарРецепти
    Хапки от пармезан с телешки тартар

    Това е рецепта за солени хапки с тартар от телешко месо. Вкусът на хапките е балансиран между хрупкавата основа от пармезан, нарязаното на ситно прясно телешко месо и млечната пяна, която ги споява.

  • Суфле от пармезан с поширани крушиРецепти
    Суфле от пармезан с поширани круши

    Това е рецепта за солено суфле с пармезан. Въздушната и нежна текстура на суфлето се съчетава идеално с наситения сладък вкус на пошираните във вино круши.

  • Огретен от фенел и картофиРецепти
    Огретен от фенел и картофи

    1. Отрежете горната част - стъбла и листа на главите резене. Разрежете ги на две, а след това всяка половина - на три. Обелете лука и го разрежете на по същия начин като фенела. 2. Бланширайте фенела...

  • Ньокети с тиквички, прошуто и сметанов сосРецепти
    Ньокети с тиквички, прошуто и сметанов сос

    1. За тестото за пастата сипете семолината в купа и добавете малко по малко топлата вода, като разбърквате с пръсти. Омесете сместа докато се получи тесто. Извадете тестото върху поръсен със семолина...

  • Зелен боб с лимонов пипер и пармезанРецепти
    Зелен боб с лимонов пипер и пармезан

    1. Потопете размразения зелен фасул в кипяща подсолена вода за 2–3 минути. Отцедете го. 2. За лимоновия пипер счукайте в хаванче настърганата лимонова кора, белия пипер и солта. 3. Сложете отцедения...

  • Макарони с грах и сиренеРецепти
    Макарони с грах и сирене

    1. Сварете макароните в тенджера с вряща подсолена вода за 10 минути, да не са сварени напълно. Прецедете ги и ги върнете в тенджерата. 2. Сипете 200 г размразен грах в блендер или кухненски робот. Д...

  • Букатини с кюфтенцаРецепти
    Букатини с кюфтенца

    Това е една от онези прости  рецепти, в резултат на които се получава вкусно и засищащо ястие.  Кюфтенцата от свинска кайма се пържат, а след това се добавят към доматения сос, приготвен от пресни дом...

  • Свинско с маскарпоне и запечени чери доматиРецепти
    Свинско с маскарпоне и запечени чери домати

    1  Смелете хляба в блендер и запечете трохите в загрята на 180 градуса фурна до златисто – за около 8 минути. Охладете ги и ги смесете с настъргания пармезан. 2. Почистете месото от ципите, нарежете...