пармезан
Вижте по-долу всички наши рецепти
Рецепти
Пилешки скалопини с бакла, артишок, лимон и каперси
Артишокът, баклата и каперсите са типични за малтийската кухня продукти. В тази рецепта те са допълнение към пилешките гърди, приготвени по най-простия начин, подобно на пиката. Идеално за вечеря в ср...
Рецепти
Солени бисквити с орехи и сирене
Това са солени маслени бисквити, на които ядките придават допълнителна хрупкавост. Използвайте начупени орехи или друг вид ядки по желание.
Рецепти
Пенне с доматен сос
Сосът за тази паста е приготвен от бавно печени домати и чесън, затова вкусъта му не може да се сравни с никой друг. Съчетава се с прясно сварена паста, пресен босилек и настъргано сирене.
Рецепти
Паста с малтийска наденица, резене и сушени домати
Резенето (фенел) расте в изобилие в Малта и Гозо, затова местните много използват семената, листата и главите му в кухнята. Вкусът на този зеленчук много си отива със свинско и тази комбинация е често...
Рецепти
Пълнени патладжани по малтийски
Пълнените патладжани са едно от най-популярните ястия в Малта и всяка къща има свой предпочитан вариант на рецептата. Най-често пълнежът за патладжаните е от телешка или свинска кайма с подправки, пон...
Рецепти
Печена свинска плешка с печени картофи с пармезан
Тази рецепта изисква подготовка и време. Месото се пече дълго, а след това трябва да престои една нощ в хладилник. За хрупкава коричка направете разрези в кожата с помощта на макетно ножче.
Рецепти
Бяла полента със салам и сос гремолата
Малки хапки, съдържащи вкуса на Италия - полента, твърд салам Сопресата, Пармиджано Реджано и лимонов сос Гремолата. Идеални за парти!
Рецепти
Паста пичи аматричана
Насладете се на тази ръчно приготвена паста пичи с прост сос от запържено гуанчале, домати и пармезан!







