Корона с шунка и сирене
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е бързо за приготвяне, но супер ефектно солено печиво. Бутер тестото се намазва с кетчуп и върху него се подреждат шунката и настърганото сирене. След това тестото се завива на кръг и се разрязва на парчета по специален начин, за да се получа истинска корона.
Продукти
- 2 х 320 г бутер тесто
- 4 с.л. кетчуп
- 1 с.л. червен пипер
- 12 слайса пуешка или свинска шунка
- 200 г сирене Гауда
- 1 яйце
- морска сол
- 1 с.л. черен сусам
Начин на приготвяне:
- 1. Разстелете върху плота двата листа бутер тесто един до друг, по дължина, и ги прихлупете леко.
- 2. В купичка разбъркайте кетчупа с червения пипер. Намажете тестото със сместа, като от всички страни оставяте по 1 см свободен.
- 3. Подредете слайсовете шунка, а върху тях разпределете равномерно настърганото сирене. Навийте тестото откъм дългата му страна на дълго руло.
- 4. Прехвърлете рулото в плоска тава, постлана с хартия за печене, като го завиете на кръг. Разрежете короната на еднакви парчета, почти до долу. Завъртете всяко парче нагоре, така че да се вижда пълнежа и го притиснете. Намажете короната с предварително разбито яйце. Поръсете със сол и черен сусам. Печете короната в предварително загрята фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) 30 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджела Лоусън
Солени маслени бисквити
Рецепти Стоян и Лора
Солени мъфини
Рецепти Марк Мориарти
Киш "Лорен"
Рецепти Рудолф ван Веен
Рибни кексчета
Рецепти Стоян и Лора
Гюзлеме с картофи и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Топли палачинки с плънка от гъби
Рецепти Марк Мориарти
Бутерки със сушени домати, маслини и каперси
Рецепти Лука Чиано
Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа
Рецепти Мери Бери
Киш с праз
Рецепти Марта Стюарт
Галет с манголд и рикота