Това е бързо за приготвяне, но супер ефектно солено печиво. Бутер тестото се намазва с кетчуп и върху него се подреждат шунката и настърганото сирене. След това тестото се завива на кръг и се разрязва на парчета по специален начин, за да се получа истинска корона.

Продукти

  • 2 х 320 г бутер тесто
  • 4 с.л. кетчуп
  • 1 с.л. червен пипер
  • 12 слайса пуешка или свинска шунка
  • 200 г сирене Гауда
  • 1 яйце
  • морска сол
  • 1 с.л. черен сусам

Начин на приготвяне:

  • 1. Разстелете върху плота двата листа бутер тесто един до друг, по дължина, и ги прихлупете леко.
  • 2. В купичка разбъркайте кетчупа с червения пипер. Намажете тестото със сместа, като от всички страни оставяте по 1 см свободен.
  • 3. Подредете слайсовете шунка, а върху тях разпределете равномерно настърганото сирене. Навийте тестото откъм дългата му страна на дълго руло.
  • 4. Прехвърлете рулото в плоска тава, постлана с хартия за печене, като го завиете на кръг. Разрежете короната на еднакви парчета, почти до долу. Завъртете всяко парче нагоре, така че да се вижда пълнежа и го притиснете. Намажете короната с предварително разбито яйце. Поръсете със сол и черен сусам. Печете короната в предварително загрята фурна на 200 градуса (180 градуса с вентилатор) 30 минути.

Свързани рецепти

Виж всички