Освен сладки, мъфините могат да бъдат и солени - идеални за следобедна закуска или за парти. В тази рецепта пълнежът на мъфини е от сирене, кубчета наденица и тиквичка.

Продукти

  • 2 наденици
  • 1 тиквичка
  • 60 г краве сирене
  • 300 г брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 яйце
  • 100 мл олио
  • 250 мл прясно мляко
  • 200 г сирене „Kотидж“
  • 2 с.л кисело мляко
  • 1 ч.л. сода
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете надениците на кръгчета и запържете в сгорещен тиган до златисто.
  • 2. Нарежете тиквичката на тънки кръгчета, осолете и оставете да омекне леко.
  • 3. Смесете брашното с щипка сол и бакпулвера. В друга купа смесете яйцето, олиото и прясното мляко. Разбийте. Добавете сиренето котидж и разбъркайте.
  • 4. Сипете течните съставки към сухите. Прибавете угасената в кисело мляко сода, разбъркайте и добавете охладената наденица. Заделете част от тиквичките за украса, а останалите изстискайте с ръце от водата и сложете в сместа.
  • 5. Разбъркайте за кратко и разпределете тестото във форма за мъфини, в дупките на която сте поставили хартиени формички за мъфини. Поставете по кръгче тиквичка и натрошено сирене.
  • Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
  • * Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.

Свързани рецепти

Виж всички