Солени мъфини
Рецепта от: Стоян и Лора
Освен сладки, мъфините могат да бъдат и солени - идеални за следобедна закуска или за парти. В тази рецепта пълнежът на мъфини е от сирене, кубчета наденица и тиквичка.
Продукти
- 2 наденици
- 1 тиквичка
- 60 г краве сирене
- 300 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 яйце
- 100 мл олио
- 250 мл прясно мляко
- 200 г сирене „Kотидж“
- 2 с.л кисело мляко
- 1 ч.л. сода
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете надениците на кръгчета и запържете в сгорещен тиган до златисто.
- 2. Нарежете тиквичката на тънки кръгчета, осолете и оставете да омекне леко.
- 3. Смесете брашното с щипка сол и бакпулвера. В друга купа смесете яйцето, олиото и прясното мляко. Разбийте. Добавете сиренето котидж и разбъркайте.
- 4. Сипете течните съставки към сухите. Прибавете угасената в кисело мляко сода, разбъркайте и добавете охладената наденица. Заделете част от тиквичките за украса, а останалите изстискайте с ръце от водата и сложете в сместа.
- 5. Разбъркайте за кратко и разпределете тестото във форма за мъфини, в дупките на която сте поставили хартиени формички за мъфини. Поставете по кръгче тиквичка и натрошено сирене.
- Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
- * Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджела Лоусън
Солени маслени бисквити
Рецепти Надия Хюсеин
Корона с шунка и сирене
Рецепти Марк Мориарти
Киш "Лорен"
Рецепти Рудолф ван Веен
Рибни кексчета
Рецепти Стоян и Лора
Гюзлеме с картофи и спанак
Рецепти Стоян и Лора
Топли палачинки с плънка от гъби
Рецепти Марк Мориарти
Бутерки със сушени домати, маслини и каперси
Рецепти Лука Чиано
Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа
Рецепти Мери Бери
Киш с праз
Рецепти Марта Стюарт
Галет с манголд и рикота