Солени мъфини
Рецепта от: Стоян и Лора
- Нарежете надениците на кръгчета и запържете в сгорещен тиган до златисто.
- Нарежете тиквичката на тънки кръгчета, осолете и оставете да омекне леко.
- Смесете брашното с щипка сол и бакпулвера. В друга купа смесете яйцето, олиото и прясното мляко. Разбийте. Добавете сиренето котидж и разбъркайте.
- Сипете течните съставки към сухите. Прибавете угасената в кисело мляко сода, разбъркайте и добавете охладената наденица. Заделете част от тиквичките за украса, а останалите изстискайте с ръце от водата и сложете в сместа.
- Разбъркайте за кратко и разпределете тестото във форма за мъфини, в дупките на която сте поставили хартиени формички за мъфини. Поставете по кръгче тиквичка и натрошено сирене.
- Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути.
* Посочените градуси на фурната са с включен вентилатор. Ако е без вентилатор, печете на 200 градуса.
Продукти
- 2 наденици
- 1 тиквичка
- 60 г краве сирене
- 300 г брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 яйце
- 100 мл олио
- 250 мл прясно мляко
- 200 г сирене „Kотидж“
- 2 с.л кисело мляко
- 1 ч.л. сода
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Сиропирана баница с локум
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Джейми Оливър
Печени зеленчуци
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Мариновани гъби
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Полейник
Рецепти Ненад Великович
Рулца с яйца и спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Зелена баница със спанак
Рецепти Йоланта Делибозова - Йоли
Плодов шейк с кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“