• Зеленчуков тарт ТатенРецепти
    Зеленчуков тарт Татен

    Този обърнат тарт със зеленчуци съчетава леко сладкия вкус на запържените зеленчуци с богатия маслен вкус на бутер тестото. Лесен е за приготвяне и доставя истинско удоволствие!

  • РататуйРецепти
    Рататуй

    Най-добре е зеленчуците за това провансалско ястие да са в пика на сезона си и да се сготвят поотделно преди да се обединят. Топъл или студен, рататуят ще ви достави истинско удоволствие.

  • Салата от печени зеленчуци и орехи със салцаРецепти
    Салата от печени зеленчуци и орехи със салца

    Тиквичките и патладжанът представляват зеленият и черният компонент в тази салата. Вкусът им е балансиран от сладостта и свежестта на сливите и азиатската круша. Като основно ястие, рецептата е за два...

  • Агнешки ребра с подправки, оцетено-ментов сос и кюфтенца от тиквичкиРецепти
    Агнешки ребра с подправки, оцетено-ментов сос и кюфтенца от тиквички

    В тази рецепта агнешките котлети са овкусени с предварително запечени в тиган подправки и са съчетани с ментов сос и кюфтенца от тиквички. 

  • Кралски кускусРецепти
    Кралски кускус

     По произход ястието е северноафриканско, но придобива голяма популярност във Франция. Приготвя се с три ви да месо - агнешко, пилешко и наденица. Месото се готви бавно заедно със зеленчуци и нахут. Я...

  • Пушен хумус и плосък хлябРецепти
    Пушен хумус и плосък хляб

    Хумусът е с пушен вкус от печения върху скара чесън, а тестото за плоския хляб е с кисело мляко и бакпулвер. Върху намазания с пушен хумус хляб се накъсват и печени зеленчуци. Вкусно лятно хапване!

  • Зеленчуци в кокосово мляко по селскиРецепти
    Зеленчуци в кокосово мляко по селски

    Това е лесна рецепта от азиатската кухня. Тази гъста супа  представлява сварени зеленчуци в овкусено с пикантна паста ремпа кокосово мляко.

  • Щрудел с рикота и ндуяРецепти
    Щрудел с рикота и ндуя

    Тестото за този солен щрудел се прави от брашно, яйца, масло и газирана вода. След това се разточва на голям тънък лист, в единия край на който се поставя пълнежът от задушени тиквички и наденица ндуя...