Този омлет е по-специален - с предваритено изпечени на грил тиквички. Истинска наслада за вегетарианците. И не само!

Продукти

  • 4 яйца
  • 2 тиквички
  • 1 скилидка чесън
  • 3–4 стръка копър
  • 150 г кашкавал от краве мляко
  • 100 г брашно
  • 1/2 ч.л. бакпулвер
  • 250 мл прясно мляко
  • 2 с.л. краве масло
  • сол на вкус
  • зехтин за намазване

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете измитите тиквички косо на шайби. Разбъркайте ги със зехтин и сол и ги изпечете на грил тиган. След това ги нарежете на жулиен.
  • 2. Разбийте добре яйцата в подходящ съд.
  • 3. Стрийте чесъна на паста с малко сол, а копъра нарежете на ситно и ги разбъркайте с яйцата.
  • 4. В друг съд разбъркайте бакпулвера с брашното. Налейте млякото и хубаво разбъркайте.
  • 5. Налейте сместа с брашно към яйчената и разбъркайте внимателно. Изсипете и тиквичките. Отново разбъркайте.
  • 6. Загрейте маслото в тиган с термоустойчива дръжка. Налейте сместа в тигана, поръсете с нарязания на тънки парченца кашкавал. Оставете на котлона, колкото да хване лека коричка отдолу и след това печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути.

Свързани рецепти

Виж всички