Славянски гювеч
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за зеленчуково ястие с маслини и ориз, печено на фурна. Чудесна вегетарианска рецепта!
Продукти
- 2 тиквички
- 2 зелени чушки
- 2 червени чушки
- 4 моркова
- 2 картофа
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 1 консерва домати на кубчета (400 г)
- 200 г бисерен ориз
- 100 г зелени маслини (без костилки)
- 70 мл олио
- 1/2 връзка магданоз
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете чушките, морковите, тиквичките и картофите на кубчета.
- 2. Лука и чесъна наситнете и ги запържете в половината от олиото. Добавете ориза и го запържете. Когато са готови, прехвърлете в съда за печене.
- 3. В същия съд сипете останалото олио и запържете тиквичките, чушките и морковите.
- 4. Изсипете ги в съда за печене при ориза. Добавете картофите. Налейте доматите, прибавете маслините, червения пипер, чубрицата, сол и пипер на вкус. Налейте и около 500 мл вода. Поръсете с наситнен магданоз.
- 5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца