1. Нарежете чушките, морковите, тиквичките и картофите на кубчета.

2. Лука и чесъна наситнете и ги запържете в половината от олиото. Добавете ориза и го запържете. Когато са готови, прехвърлете в съда за печене.

3. В същия съд сипете останалото олио и запържете тиквичките, чушките и морковите.

4. Изсипете ги в съда за печене при ориза. Добавете картофите. Налейте доматите, прибавете маслините, червения пипер, чубрицата, сол и пипер на вкус. Налейте и около 500 мл вода. Поръсете с наситнен магданоз.

5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

Продукти

  • 2 тиквички
  • 2 зелени чушки
  • 2 червени чушки
  • 4 моркова
  • 2 картофа
  • 2 глави лук
  • 2 скилидки чесън
  • 1 консерва домати на кубчета (400 г)
  • 200 г бисерен ориз
  • 100 г зелени маслини (без костилки)
  • 70 мл олио
  • 1/2 връзка магданоз
  • 1 ч.л. червен пипер
  • 1 ч.л. чубрица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички