Славянски гювеч
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Нарежете чушките, морковите, тиквичките и картофите на кубчета.
2. Лука и чесъна наситнете и ги запържете в половината от олиото. Добавете ориза и го запържете. Когато са готови, прехвърлете в съда за печене.
3. В същия съд сипете останалото олио и запържете тиквичките, чушките и морковите.
4. Изсипете ги в съда за печене при ориза. Добавете картофите. Налейте доматите, прибавете маслините, червения пипер, чубрицата, сол и пипер на вкус. Налейте и около 500 мл вода. Поръсете с наситнен магданоз.
5. Печете в загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.
Продукти
- 2 тиквички
- 2 зелени чушки
- 2 червени чушки
- 4 моркова
- 2 картофа
- 2 глави лук
- 2 скилидки чесън
- 1 консерва домати на кубчета (400 г)
- 200 г бисерен ориз
- 100 г зелени маслини (без костилки)
- 70 мл олио
- 1/2 връзка магданоз
- 1 ч.л. червен пипер
- 1 ч.л. чубрица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Джейми Оливър
Печено пиле с картофи и домати
Рецепти Джейми Оливър
Месо с пролетни зеленчуци
Рецепти Джейми Оливър
Печени моркови и цвекло с пържоли
Рецепти Джейми Оливър
Доматен сос и тесто за пица
Рецепти Джейми Оливър
Пица "Маргарита" и пица калцоне