Туршия от ряпа
Рецепта от: Примож Долничар
Тази туршия се приготвя чрез естествена ферментация. След като ряпата престои 3 седмици, овкусена със сол, черен пипер и дафинов лист, туршията е готова и може да се прехвърли в стерилизирани буркани.
Продукти
- 1.7 кг ряпа
- 35 г сол
- зърна черен пипер
- 1 пресен дафинов лист
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете и обелете ряпата и я нарежете на тънки лентички или я настържете с помощта на ренде Мандолина. Премерете количеството ряпа на кухненска везна.
- 2. Поставете ряпата в тенджера. Добавете зърна черен пипер, 20 г сол на 1 кг зеленчук и 1 дафинов лист. Разбъркайте ряпата и я натиснете хубаво с ръка. Покрийте с марля. Затиснете марлята с капак и поставете ряпата на тъмно за 3 седмици.
- 3. Отстранете капака и марлята и прехвърлете ряпата в стерилизирани буркани с херметическо затваряне. Залейте с отделилия се сок по време на ферментацията. Поставете пластмасова мрежичка, която да притиска ряпата и затворете бурканите. Съхранявайте на тъмно и хладно място.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок