• Лазаня с пресни кориРецепти
    Лазаня с пресни кори

    Тази рецепта за лазаня ще Ви отнеме малко повече време, но резултатът определено си заслужава. Първо трябва да омесите тесто за корите за лазаня, след това да ги разточите, да смелите месото за кайма,...

  • Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоаРецепти
    Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоа

    1. За пастата пресейте брашното  и го изсипете върху плота. Добавете семолината и разбъркайте. Оформете кладенче и в него чукнете яйцата и добавете жълтъка. Добавете сол и зехтин и започнете да разбър...

  • Шоколадови спагети с печени лешници и ганаш от бял шоколадРецепти
    Шоколадови спагети с печени лешници и ганаш от бял шоколад

    Предполагали ли сте, че пастата може да бъде сладка? Това е рецепта за прясна шоколадова паста със сос от бял ганаш и печени лешници. Истинско съвършенство!

  • Бавно готвени телешки бузи с намачкани картофиРецепти
    Бавно готвени телешки бузи с намачкани картофи

    В тази рецепта месото и картофите се готвят отделно. Телешките бузи се готвят много бавно със зеленчуци, подправки и бира - в тенджера, така и в мултикукър. Сосът, който се образува е гъст и наситен с...

  • Лимонов кейкРецепти
    Лимонов кейк

    1. Сложете измитите лимони в касерола и ги залейте със студена вода. Кипнете и изсипете водата. Налейте отново студена вода и пак кипнете. Повторете още поне два пъти. Оставете ги да врат 1 час и 10–1...

  • Пилешка супа с кнедли и кюфтенцаРецепти
    Пилешка супа с кнедли и кюфтенца

    1. Поставете цялото пиле в голяма тенджера и го залейте с 4 литра студена вода. Щом водата заври, извадете пилето и го измийте под течаща студена вода. Изхвърлете водата от варенето и измийте тенджера...

  • Лазаня с телешко рагуРецепти
    Лазаня с телешко рагу

    Това е рецепта за наистина засищащо и носещо удоволствие ястие. Пълнежът на лазанята е от бавно готвено телешко месо от джолан, а сосът е обогатен със сирена сос Бешамел.

  • Агнешко магданозлия с оризРецепти
    Агнешко магданозлия с ориз

    1. Нарежете месото на кубчета. Наситнете пресните лук и чесън, дръжките от магданоза и листенцата от 2–3 стръка джоджен, а целината нарежете на дребни кубчета. 2. В тенджера загрейте маслото и запърж...