• Лазаня с пресни кориРецепти
    Лазаня с пресни кори

    Тази рецепта за лазаня ще Ви отнеме малко повече време, но резултатът определено си заслужава. Първо трябва да омесите тесто за корите за лазаня, след това да ги разточите, да смелите месото за кайма,...

  • Хляб на осморки с кафяво маслоРецепти
    Хляб на осморки с кафяво масло

    Този хляб се приготвя от тесто с мая и много масло. Заради маслото тестото се сгъва по специален начин няколко пъти, за да стане на слоеве.

  • Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоаРецепти
    Пресни папарделе с кафе, бурата, маслини и аншоа

    1. За пастата пресейте брашното  и го изсипете върху плота. Добавете семолината и разбъркайте. Оформете кладенче и в него чукнете яйцата и добавете жълтъка. Добавете сол и зехтин и започнете да разбър...

  • Меренг с горски плодовеРецепти
    Меренг с горски плодове

    1. Върху лист хартия начертайте два правоъгълника с размери 12х40 см. Обърнете хартията наобратно и я застелете дъното на плоска тава с нея. Загрейте фурната на 100 градуса с вентилатор. 2. Разбийте...

  • Шоколадови спагети с печени лешници и ганаш от бял шоколадРецепти
    Шоколадови спагети с печени лешници и ганаш от бял шоколад

    Предполагали ли сте, че пастата може да бъде сладка? Това е рецепта за прясна шоколадова паста със сос от бял ганаш и печени лешници. Истинско съвършенство!

  • Печен свински бут с глазура и чътни от кайсииРецепти
    Печен свински бут с глазура и чътни от кайсии

    1. Поставете свинския бут (добре е да го завържете с готварски канап) в голяма чугунена тенджера и го покрийте с вода. Добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и необелената глава лук, разрязана...

  • Бавно готвени телешки бузи с намачкани картофиРецепти
    Бавно готвени телешки бузи с намачкани картофи

    В тази рецепта месото и картофите се готвят отделно. Телешките бузи се готвят много бавно със зеленчуци, подправки и бира - в тенджера, така и в мултикукър. Сосът, който се образува е гъст и наситен с...

  • Лимонов кейкРецепти
    Лимонов кейк

    1. Сложете измитите лимони в касерола и ги залейте със студена вода. Кипнете и изсипете водата. Налейте отново студена вода и пак кипнете. Повторете още поне два пъти. Оставете ги да врат 1 час и 10–1...