• Фергес с черен дробРецепти
    Фергес с черен дроб

    Това е рецепта за миш-маш по албански. Основният герой тук, обаче, е телешкият дроб. Ястието се приготвя първо на тиган, а след това се запича във фурна.

  • Албански плосък хлябРецепти
    Албански плосък хляб

    Тестото за този хляб се приготвя от брашно, прясно мляко и бакпулвер. След това разточва леко, намазва се със зехтин и се пече в тиган.

  • Десерт „Три млека“Рецепти
    Десерт „Три млека“

    Въпреки че по произход сладкишът "Три млека" е латиноамерикански, това е рецепта за  известния албански сладкиш със същото име. След като пандишпановия блат се изпече, той се надупчва и се залива със...

  • Разядка с червено цвеклоРецепти
    Разядка с червено цвекло

    Това предястие от гръцката кухня се приготвя от печено червено цвекло, настъргана краставица, цедено кисело мляко. Овкусява се с копър, мента и чесън. Сервира се с нарязана на парченца гръцка питка.

  • Пай с извараРецепти
    Пай с извара

    Пълнежът за този пай е пухкав благодарение на разбитите отделно белтъци на сняг, които внимателно се смесват с изварата, жълтъците и захарта. След това той се поставя между два слоя точени кори и се п...

  • Супа от тиква с печено халумиРецепти
    Супа от тиква с печено халуми

    Тиквата за тази крем-супа първо се пече заедно с други зеленчуци. След това се смесва с бульон, прясно мляко и масло и се пасира. Гарнира се с кубчета запечено халуми и тиквени семки. Истинска класика...

  • Пай с мляко и оризРецепти
    Пай с мляко и ориз

    Основата за този пай е от точени кори, намазани с масло и подредени една върху друга. А пълнежът е от разварен ориз в прясно мляко, захар и яйца. Паят се сервира охладен, след като се изпече.

  • Грис халваРецепти
    Грис халва

    Един класически, но позабравен десерт от българската кухня. Пшеничният грис се запържва в масло заедно с нарязани бадеми. След това се вари със захар и подправки. Щом изстине и се стегне, десертът се...