• Пилаф с телешкоРецепти
    Пилаф с телешко

    За таза рецепта телешкото месо се вари дълго време, след това се накъсва и се готви с ориз.

  • Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядкиРецепти
    Пълнен лук с телешка кайма и кедрови ядки

    В тази рецепта от турската кухня главите лук се сваряват, а след това се пълнят с плънка от запържена телешка кайма с лук и ориз. Готовото ястие се поръсва със зърна нар, кедрови ядки и пресни подправ...

  • Гевречета с пълнозърнесто брашно и сиренеРецепти
    Гевречета с пълнозърнесто брашно и сирене

    С помощта на тази рецепта ще разберете, че всъщност приготвянето на сусамени гевреци у дома не е толкова трудно. Тестото за гевреците съдържа овесени ядки, ленено семе, слънчогледови семки, брашно, ма...

  • Крем пита в чашаРецепти
    Крем пита в чаша

    Кремът за тези индивидуални десерти в чаша се приготвя с готов пудинг и прясно мляко, а след това се обогатява с течна сметана и крем сирене. Точените кори се поръсват с мед и масло и се запичат до хр...

  • Пилешко с ориз и свеж зелен сосРецепти
    Пилешко с ориз и свеж зелен сос

    Това е рецепта за традиционното пиле с ориз, но с много подправки и сос от магданоз, копър и чесън.

  • Супа от кисело мляко и оризРецепти
    Супа от кисело мляко и ориз

    Една лесна и свежа супа за летните дни. Основата е пилешки или зеленчуков бульон, в който се сварява ориз. Супата се застройва с кисело мляко и жълтъци и се сервира поръсена с разтопено масло с мента.

  • Гюзлеме с картофи и спанакРецепти
    Гюзлеме с картофи и спанак

    Тестото за гюзлемето се приготвя с оцет и трябва да почине само 30 минути. Пълнежът е от варени картофи, сирене и спанак. Това е една невероятно вкусна закуска за всяко време от деня!

  • Фергес с черен дробРецепти
    Фергес с черен дроб

    Това е рецепта за миш-маш по албански. Основният герой тук, обаче, е телешкият дроб. Ястието се приготвя първо на тиган, а след това се запича във фурна.