балканска
Вижте по-долу всички наши рецепти
РецептиСарми с лозови листа
Това е рецепта за сарми с домашно приготвени лозови листа и смляно на момента свинско месо. Класическа за региона на Балканите рецепта, представена от словенския готвач Примож Долничар.
РецептиТуршия от зеле
Това е рецепта за туршия от нарязано зеле в буркан. Зелето ферментира по естествен начин и е готово за консумация само след 3 седмици.
РецептиБоб в доматен сос
Това е рецепта за зрял боб в доматен сос. Бобът в доматен сос се консервира в буркани, а през зимните месеци от него се приготвя печен боб на фурна.
РецептиМармалад от боровинки и мармалад от малини
Боровинките и малините са едни от най-подходящите плодове за приготвяне на сладко и мармалад. Тази рецепта за плодов мармалад е супер лесна, така че може да правите по няколко бурканчета всеки път кат...
РецептиСмес от сушени зеленчуци
Изсушаването на зеленчуци е един от начините за съхранението им за по-дълго време, за зимните месеци. Важно е зеленчуците да са пресни, за да може да запазят полезните си съставки. Тази смес от сушени...
РецептиМентов сироп
Този ментов сироп се приготвя много лесно. Достатъчно е да имате прясна мента и голям буркан. В резултат ще получите ароматен сладък сироп, с който може да овкусявате напитки, сладолед и други десерти...
РецептиРеване със сироп от бъз
1. Разбийте много добре жълтъците с половината от захарта и с ваниловата захар до побеляване и удвояване на обема. 2. Разбийте белтъците с останалата захар. Трябва да станат на сняг. 3. Разбъркайте...
РецептиПатладжанени руладини
Чудесно вегетарианско предястие или основно. Патладжаните се изпичат в грил-тиган, след това се навиват на руло заедно с пълнежа от извара и сирене. Запичат се в доматен сос и поръсени с кашкавал. Пат...