Крем пита в чаша
Рецепта от: Стоян и Лора
Кремът за тези индивидуални десерти в чаша се приготвя с готов пудинг и прясно мляко, а след това се обогатява с течна сметана и крем сирене. Точените кори се поръсват с мед и масло и се запичат до хрупкавост. Оставете на въображението си какъв ще е вкусът на този десерт!
Продукти
- За крема:
- 1 пакет пудинг за бисквитена торта ванилия
- 800 мл прясно мляко
- 100 г захар
- 250 мл сладкарска сметана
- 175 г крем сирене
- 1/2 ампула есенция ром
- За корите:
- 6 бр. фини точени кори
- краве масло за намазване
- мед за поливане
Начин на приготвяне:
- 1. За крема сипете в тенджера захарта, пакетчето пудинг и постепенно наливайте млякото, като бъркате. Сложете на котлона и бъркайте около 5 минути.
- 2. Прехвърлете готовия крем в купа, покрийте го с фолио за свежо съхранение и го оставете да се охлади.
- 3. Сложете една кора в тава, застлана с пергаментова хартия. Намажете я с разтопено масло и полейте с мед. Отгоре подредете останалите кори, като всяка мажете с масло и поливате с мед. Последната трябва да е намазана само с масло. Покрийте с пергаментова хартия и притиснете с тава, за да не се нагънат корите по време на печене.
- 4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто – за 15 минути. Извадете и охладете готовите кори.
- 5. С миксер разбийте охладения крем, налейте сметаната и отново разбийте. Прибавете есенцията ром и крем сиренето. Разбийте за кратко.
- 6. Пухкавия крем разпределете в чаши като редувате с натрошени медени кори.
- 7. Може да сервирате веднага, когато корите са все още хрупкави, или след като охладите.
- Съвети:
- Вместо мед може да използвате кафява или бяла захар.
- С останалите кори пригответе млечна баница например.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Шоколадов мус
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов мус с малини
Рецепти Къртис Стоун
Лимонов мус с маскарпоне
Рецепти Къртис Стоун
Кокосова панакота със сорбе от маракуя и мескал
Рецепти Стоян и Лора
Панакота с крем от мандарини
Рецепти Рудолф ван Веен
Мус от червено вино с плодови топчета
Рецепти Кирстен Тиболс
Шоколадов крем брюле
Рецепти Лука Чиано
Биволска панакота с лимончело и ягоди
Рецепти Марта Стюарт
Шоколадов мус S'Mores
Рецепти Стоян и Лора
"Итън мес" с горски плодове