Кремът за тези индивидуални десерти в чаша се приготвя с готов пудинг и прясно мляко, а след това се обогатява с течна сметана и крем сирене. Точените кори се поръсват с мед и масло и се запичат до хрупкавост. Оставете на въображението си какъв ще е вкусът на този десерт!

Продукти

  • За крема:
  • 1 пакет пудинг за бисквитена торта ванилия
  • 800 мл прясно мляко
  • 100 г захар
  • 250 мл сладкарска сметана
  • 175 г крем сирене
  • 1/2 ампула есенция ром
  • За корите:
  • 6 бр. фини точени кори
  • краве масло за намазване
  • мед за поливане

Начин на приготвяне:

  • 1. За крема сипете в тенджера захарта, пакетчето пудинг и постепенно наливайте млякото, като бъркате. Сложете на котлона и бъркайте около 5 минути.
  • 2. Прехвърлете готовия крем в купа, покрийте го с фолио за свежо съхранение и го оставете да се охлади.
  • 3. Сложете една кора в тава, застлана с пергаментова хартия. Намажете я с разтопено масло и полейте с мед. Отгоре подредете останалите кори, като всяка мажете с масло и поливате с мед. Последната трябва да е намазана само с масло. Покрийте с пергаментова хартия и притиснете с тава, за да не се нагънат корите по време на печене.
  • 4. Печете в предварително загрята на 180 градуса фурна до златисто – за 15 минути. Извадете и охладете готовите кори.
  • 5. С миксер разбийте охладения крем, налейте сметаната и отново разбийте. Прибавете есенцията ром и крем сиренето. Разбийте за кратко.
  • 6. Пухкавия крем разпределете в чаши като редувате с натрошени медени кори.
  • 7. Може да сервирате веднага, когато корите са все още хрупкави, или след като охладите.
  • Съвети:
  • Вместо мед може да използвате кафява или бяла захар.
  • С останалите кори пригответе млечна баница например.

Свързани рецепти

Виж всички