Фергес с черен дроб

Това е рецепта за миш-маш по албански. Основният герой тук, обаче, е телешкият дроб. Ястието се приготвя първо на тиган, а след това се запича във фурна.

Продукти

  • 500 г телешки черен дроб
  • 400 г домати
  • 2 зелени чушки
  • 3 глави лук
  • 3 скилидки чесън
  • 50 мл зехтин
  • 1/2 ч.л. червен пипер
  • 150 г извара
  • 1/3 връзка магданоз
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Нарежете лука, чесъна и чушките на кубчета.
  • 2. Почистете черния дроб и го нарежете на кубчета.
  • 3. Запържете нарязаните зеленчуци в загретия зехтин, заедно с щипка сол. Щом се запържат, добавете червения пипер и доматите, също нарязани на кубчета.
  • 4. Щом по-голямата част от водата изври, прибавете нарязания дроб. Гответе около 5 минути и изсипете изварата.
  • 5. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с наситнения магданоз.
  • 6. Изсипете в тава и запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Поднесете с наситнен магданоз.

Свързани рецепти

Виж всички