Фергес с черен дроб
Рецепта от: Стоян и Лора
Това е рецепта за миш-маш по албански. Основният герой тук, обаче, е телешкият дроб. Ястието се приготвя първо на тиган, а след това се запича във фурна.
Продукти
- 500 г телешки черен дроб
- 400 г домати
- 2 зелени чушки
- 3 глави лук
- 3 скилидки чесън
- 50 мл зехтин
- 1/2 ч.л. червен пипер
- 150 г извара
- 1/3 връзка магданоз
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Нарежете лука, чесъна и чушките на кубчета.
- 2. Почистете черния дроб и го нарежете на кубчета.
- 3. Запържете нарязаните зеленчуци в загретия зехтин, заедно с щипка сол. Щом се запържат, добавете червения пипер и доматите, също нарязани на кубчета.
- 4. Щом по-голямата част от водата изври, прибавете нарязания дроб. Гответе около 5 минути и изсипете изварата.
- 5. Овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте с наситнения магданоз.
- 6. Изсипете в тава и запечете в загрята на 180 градуса фурна за около 15 минути. Поднесете с наситнен магданоз.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Джейми Оливър
Карпачо
Рецепти Ненад Великович
Кисело зеле с орехи и телешко
Рецепти Лука Чиано
Хапки от пармезан с телешки тартар
Рецепти Марк Мориарти
Телешки бургер в чеснов хляб
Рецепти Стоян и Лора
Печени кюфтета с млечен сос
Рецепти Адам Лайо
Ренданг терлаги-лаги
Рецепти Нико Рейнолдс
Двоен чийзбургер с бекон
Рецепти Нико Рейнолдс
Сандвич с печена пържола
Рецепти Къртис Стоун
Говежди стек с черен пипер и бренди сос
Рецепти Том Керидж
Бургер с пастрами