Гюзлеме с картофи и спанак
Рецепта от: Стоян и Лора
Тестото за гюзлемето се приготвя с оцет и трябва да почине само 30 минути. Пълнежът е от варени картофи, сирене и спанак. Това е една невероятно вкусна закуска за всяко време от деня!
Продукти
- За тестото:
- 300 г брашно за баница
- 200 мл вода
- 1 с.л. олио
- 1 с.л. бял винен оцет
- 1 ч.л. сол
- разтопено масло за намазване на тигана
- За плънката:
- 500 г сварени и обелени картофи (цели)
- 150 г краве сирене
- 100 г бейби спанак
- 1/2 връзка магданоз
Начин на приготвяне:
- 1. В купа смесете водата, оцета, олиото и солта. Прибавете брашното и разбъркайте много добре. Върху набрашнен плот замесете еластично, умерено твърдо тесто. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и оставете да почине за около 30 минути.
- 2. За плънката намачкайте в купа картофите, добавете сиренето, намачкайте и него с вилица. Прибавете накълцания спанак и наситнения магданоз.
- 3. Разделете тестото на 8 парчета и върху набрашнен плот разточете от тях тънки кръгли кори. Поставете от плънката върху половината на всяка кора, прегънете и с пръсти притиснете краищата, за да се затворят.
- 4. Изпечете ги в загрят тефлонов тиган, предварително намазан с масло, от двете страни до златисто.
- 5. Поднесете ги топли, намазани с масло и нарязани на парчета.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Надия Хюсеин
Корона с шунка и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Солени мъфини
Рецепти Марк Мориарти
Киш "Лорен"
Рецепти Рудолф ван Веен
Рибни кексчета
Рецепти Мери Бери
Скромен пай със зеленчуци и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Топли палачинки с плънка от гъби
Рецепти Марк Мориарти
Бутерки със сушени домати, маслини и каперси
Рецепти Лука Чиано
Тарт с карамелизиран лук, домати и аншоа
Рецепти Мери Бери
Киш с праз
Рецепти Рудолф ван Веен
Киш "Лорен"