Тестото за гюзлемето се приготвя с оцет и трябва да почине само 30 минути. Пълнежът е от варени картофи, сирене и спанак. Това е една невероятно вкусна закуска за всяко време от деня!

Продукти

  • За тестото:
  • 300 г брашно за баница
  • 200 мл вода
  • 1 с.л. олио
  • 1 с.л. бял винен оцет
  • 1 ч.л. сол
  • разтопено масло за намазване на тигана
  • За плънката:
  • 500 г сварени и обелени картофи (цели)
  • 150 г краве сирене
  • 100 г бейби спанак
  • 1/2 връзка магданоз

Начин на приготвяне:

  • 1. В купа смесете водата, оцета, олиото и солта. Прибавете брашното и разбъркайте много добре. Върху набрашнен плот замесете еластично, умерено твърдо тесто. Покрийте го с фолио за свежо съхранение и оставете да почине за около 30 минути.
  • 2. За плънката намачкайте в купа картофите, добавете сиренето, намачкайте и него с вилица. Прибавете накълцания спанак и наситнения магданоз.
  • 3. Разделете тестото на 8 парчета и върху набрашнен плот разточете от тях тънки кръгли кори. Поставете от плънката върху половината на всяка кора, прегънете и с пръсти притиснете краищата, за да се затворят.
  • 4. Изпечете ги в загрят тефлонов тиган, предварително намазан с масло, от двете страни до златисто.
  • 5. Поднесете ги топли, намазани с масло и нарязани на парчета.

Свързани рецепти

Виж всички