Това е рецепта, с която може да употребите всякакви кореноплодни зеленчуци. Просто настържете морковите и пащърнака, добавете подправки и изпържете бхаджи. Гарнирайте с пикантно чътни от кориандър и зелени люти чушки.

Продукти

  • 150 г моркови
  • 150 г пащърнак
  • 120 г брашно от нахут
  • 1 ч.л. смлян кимион
  • 1 ч.л. къри на прах
  • 1 ч.л. смлян кориандър
  • 1 ч.л. сол
  • 2 яйца
  • 1.5-2 литра олио за пържене
  • За чътнито:
  • 50 г пресен кориандър
  • 3 зелени люти чушки
  • 3 с.л. лимонов сок
  • 1 ч.л. зехтин
  • ½ ч.л. сол
  • 1 ч.л. захар

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете морковите и пащърнака и ги настържете на едро ренде в голяма купа. Добавете смлените подправки и разбъркайте добре. Добавете брашното от нахут и разбъркайте отново. Накрая добавете предварително разбитите яйца и разбъркайте.
  • 2. Сипете олиото в дълбок съд и го загрейте до 150 градуса. Загребвайте от сместа по 1 с.л. и пускайте в горещото олио. Пържете бхаджите 3-4 минути, до тъмнозлатисто, като ги обръщате.
  • 3. За чътнито сложете кориандъра заедно с дръжките във висок съд. Добавете нарязаните на едро люти чушки, сока от ½ лимон и зехтина. Овкусете със сол и захар и пасирайте сместа. Пресипете в купичка.
  • 4. Поднесете топлите бхаджи с чътни за топене.

Свързани рецепти

Виж всички