Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепта от: Надия Хюсеин
Това е рецепта, с която може да употребите всякакви кореноплодни зеленчуци. Просто настържете морковите и пащърнака, добавете подправки и изпържете бхаджи. Гарнирайте с пикантно чътни от кориандър и зелени люти чушки.
Продукти
- 150 г моркови
- 150 г пащърнак
- 120 г брашно от нахут
- 1 ч.л. смлян кимион
- 1 ч.л. къри на прах
- 1 ч.л. смлян кориандър
- 1 ч.л. сол
- 2 яйца
- 1.5-2 литра олио за пържене
- За чътнито:
- 50 г пресен кориандър
- 3 зелени люти чушки
- 3 с.л. лимонов сок
- 1 ч.л. зехтин
- ½ ч.л. сол
- 1 ч.л. захар
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете морковите и пащърнака и ги настържете на едро ренде в голяма купа. Добавете смлените подправки и разбъркайте добре. Добавете брашното от нахут и разбъркайте отново. Накрая добавете предварително разбитите яйца и разбъркайте.
- 2. Сипете олиото в дълбок съд и го загрейте до 150 градуса. Загребвайте от сместа по 1 с.л. и пускайте в горещото олио. Пържете бхаджите 3-4 минути, до тъмнозлатисто, като ги обръщате.
- 3. За чътнито сложете кориандъра заедно с дръжките във висок съд. Добавете нарязаните на едро люти чушки, сока от ½ лимон и зехтина. Овкусете със сол и захар и пасирайте сместа. Пресипете в купичка.
- 4. Поднесете топлите бхаджи с чътни за топене.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца