Начин на приготвяне:

1. Вземете само зърната бакла и грах. Сложете ги в хаванче, заедно с листата мента и ги счукайте, докато се получи каша.
2. Добавете зехтин, по около 3 с.л. на човек. Настържете сиренето и добавете 1 ч.л. лимонов сок. Опитвайте на вкус.
3. Зеленият пастет си отива с печена на скара риба или с талятели. В случая намажете с него препечени филийки, които предварително сте натрили със скилидка чесън. Гарнирайте с прясна моцарела.

Продукти

  • 500 г пресен зелен грах
  • 700 г прясна бакла
  • 1 малка връзка мента
  • 4 филии хляб с квас
  • 50 г сирене пекорино или пармезан
  • сол и бял пипер
  • 50 мл зехтин
  • 1 лимон
  • сок
  • 1 скилидка чесън
  • 2 топки моцарела

Свързани рецепти