Зелен пастет
Рецепта от: Джейми Оливър
Това е пастет от пролетн и зърна бакла и грах с листа мента. Поднася се върху филийки с настъргано сирене.
Продукти
- 500 г пресен зелен грах
- 700 г прясна бакла
- 1 малка връзка мента
- 4 филии хляб с квас
- 50 г сирене пекорино или пармезан
- сол и бял пипер
- 50 мл зехтин
- 1 лимон
- сок
- 1 скилидка чесън
- 2 топки моцарела
Начин на приготвяне:
- 1. Вземете само зърната бакла и грах. Сложете ги в хаванче, заедно с листата мента и ги счукайте, докато се получи каша.
- 2. Добавете зехтин, по около 3 с.л. на човек. Настържете сиренето и добавете 1 ч.л. лимонов сок. Опитвайте на вкус.
- 3. Зеленият пастет си отива с печена на скара риба или с талятели. В случая намажете с него препечени филийки, които предварително сте натрили със скилидка чесън. Гарнирайте с прясна моцарела.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца
Рецепти Мишел Ру Джуниър
Аспержи, домати и артишок