Това е рецепта за солени палачинки, пълнени със смес от предварително задушени гъби, сметана, картоф и пармезан. Палачинките се завързват като кесийки и се запичат за кратко във фурната. Вкусно и питателно вегетарианско предястие!

Продукти

  • За палачинките:
  • 220 г брашно
  • 4 яйца
  • 250 мл прясно мляко
  • 250 мл газирана вода
  • 1 щипка сол
  • 1/2 връзка мащерка
  • масло за намазване на тигана
  • За плънката:
  • 800 г микс от пресни гъби
  • 1 сварен картоф
  • 3 с.л. соев сос
  • 4 скилидки чесън
  • 8 стръка див лук
  • 200 мл течна животинска сметана
  • 1 ч.л. горчица
  • 50 г пармезан
  • 60 мл зехтин
  • сол и черен пипер
  • За гарниране:
  • 200 г чери домати

Начин на приготвяне:

  • 1. За палачинково тесто, разбъркайте прясното мляко с брашното. След това налейте газираната вода, прибавете яйцата, накъсаната мащерка, щипка сол и разбъркайте. Оставете го в хладилник за 30 минути.
  • 2. Намажете тиган за палачинки с масло и направете 8 тънки палачинки.
  • 3. За плънката нарежете почистените гъби на едро и ги запържете на няколко пъти в зехтин до златисто, без да ги солите.
  • 4. Когато и последните са готови, върнете всички в тигана. Сложете към тях наситнения чесън, горчицата, сметаната, настъргания картоф, соевия сос и настъргания пармезан. Ако е нужно посолете и прибавете черен пипер. Разбъркайте и гответе 2-3 минути. Дръпнете от котлона. Попарете пера див лук в гореща вода, за да омекнат.
  • 5. Разпределете плънката между палачинките. Завържете бохчи с пера от див лук. По желание поръсете с пармезан. Набучете на шишчета чери домати по 1 за палачинка и ги сложете върху палачинката. Запечете за кратко на грил програма за 5-6 минути. Сервирайте веднага.

Свързани рецепти

Виж всички