Топли палачинки с плънка от гъби
Рецепта от: Стоян и Лора
- За палачинково тесто, разбъркайте прясното мляко с брашното. След това налейте газираната вода, прибавете яйцата, накъсаната мащерка, щипка сол и разбъркайте. Оставете го в хладилник за 30 минути.
- Намажете тиган за палачинки с масло и направете 8 тънки палачинки.
- За плънката нарежете почистените гъби на едро и ги запържете на няколко пъти в зехтин до златисто, без да ги солите.
- Когато и последните са готови, върнете всички в тигана. Сложете към тях наситнения чесън, горчицата, сметаната, настъргания картоф, соевия сос и настъргания пармезан. Ако е нужно посолете и прибавете черен пипер. Разбъркайте и гответе 2-3 минути. Дръпнете от котлона. Попарете пера див лук в гореща вода, за да омекнат.
- Разпределете плънката между палачинките. Завържете бохчи с пера от див лук. По желание поръсете с пармезан. Набучете на шишчета чери домати по 1 за палачинка и ги сложете върху палачинката. Запечете за кратко на грил програма за 5-6 минути. Сервирайте веднага.
Продукти
- За палачинките:
- 220 г брашно
- 4 яйца
- 250 мл прясно мляко
- 250 мл газирана вода
- 1 щипка сол
- 1/2 връзка мащерка
- масло за намазване на тигана
- За плънката:
- 800 г микс от пресни гъби
- 1 сварен картоф
- 3 с.л. соев сос
- 4 скилидки чесън
- 8 стръка див лук
- 200 мл течна животинска сметана
- 1 ч.л. горчица
- 50 г пармезан
- 60 мл зехтин
- сол и черен пипер
- За гарниране:
- 200 г чери домати
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Джъстин Скофийлд
Канелони с гъби
Рецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Стоян и Лора
Гратен от пилешко и ньоки
Рецепти Джейми Оливър
Ризото с печени на скара гъби
Рецепти Стоян и Лора
Капоната
Рецепти Стоян и Лора
Лазаня със сирена и спанак
Рецепти Джейми Оливър
Южняшко пържено пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пълнено пиле с кестени и тиква
Рецепти Стоян и Лора
Печен карфиол