Свързани предавания: Бон АпетиГледайте Четвъртък, 12 декември, 11:30 | Четвъртък, 12 декември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. За палачинково тесто, разбъркайте прясното мляко с брашното. След това налейте газираната вода, прибавете яйцата, накъсаната мащерка, щипка сол и разбъркайте. Оставете го в хладилник за 30 минути.
  2. Намажете тиган за палачинки с масло и направете 8 тънки палачинки.
  3. За плънката нарежете почистените гъби на едро и ги запържете на няколко пъти в зехтин до златисто, без да ги солите.
  4. Когато и последните са готови, върнете всички в тигана. Сложете към тях наситнения чесън, горчицата, сметаната, настъргания картоф, соевия сос и настъргания пармезан. Ако е нужно посолете и прибавете черен пипер. Разбъркайте и гответе 2-3 минути. Дръпнете от котлона. Попарете пера див лук в гореща вода, за да омекнат.
  5. Разпределете плънката между палачинките. Завържете бохчи с пера от див лук. По желание поръсете с пармезан. Набучете на шишчета чери домати по 1 за палачинка и ги сложете върху палачинката. Запечете за кратко на грил програма за 5-6 минути. Сервирайте веднага.

Продукти

За палачинките:

220 г брашно

4 яйца

250 мл прясно мляко

250 мл газирана вода

1 щипка сол

1/2 връзка мащерка

масло за намазване на тигана

 

За плънката:

800 г микс от пресни гъби

1 сварен картоф

3 с.л. соев сос

4 скилидки чесън

8 стръка див лук

200 мл течна животинска сметана

1 ч.л. горчица

50 г пармезан

60 мл зехтин

сол и черен пипер

 

За гарниране:

200 г чери домати

Свързани рецепти