• Печена наденица с картофиРецепти
    Печена наденица с картофи

    1. Почистете и измийте добре картофите, без да ги белите. Разрежете ги на половинки. Обелете и нарежете главите лук на едро. Отстранете дръжките и семките на чушките и ги нарежете на едро. Поставете н...

  • Зелени фусилиРецепти
    Зелени фусили

    1. Сварете фусилите в тенджера с вряща подсолена вода според указанията на пакета. Прецедете ги. 2. Нарежете праза на много тънки ивици. Пуснете ги в тенджера с вряща подсолена вода за 1 минута. След...

  • Паеля с морски даровеРецепти
    Паеля с морски дарове

    1. Загрейте зехтина в тенджера с двойно дъно и запържете в него до златисто кафяво нарязаните на тънки филийки скилидки чесън, на умерен огън. Добавете нарязаната на парчета пикантна наденица ндуя или...

  • Шакшука с чоризоРецепти
    Шакшука с чоризо

    1. Загрейте 2-3 с.л. олио в голям тиган с двойно дъно и огнеупорнад ръжка. В него запържете нарязаните на ситно лук и чесън заедно с щипка сол, докато омекнат. 2. Нарежете наденицата чоризо на малки...

  • Тако с говеждо месо и наденицаРецепти
    Тако с говеждо месо и наденица

    1. Нарежете говеждото месо на парчета с големина 1 см и ги сложете в голяма тенджера. напълнете тенджерата с вода и добавете дафиновите листа, зърната черен пипер и скилидките чесън. Щом месото заври,...

  • Гратен с наденица и сиренаРецепти
    Гратен с наденица и сирена

    1. Нарежете праза, чушките и надениците на кубчета. 2. Загрейте тигана, пуснете наденицата, налейте зехтина и прибавете праза и чушките. Запържете ги. Поръсете със сол и пипер. 3. Нарежете сварените...

  • Кремообразен боб с билково олио и наденицаРецепти
    Кремообразен боб с билково олио и наденица

    1. Накиснете боба за една нощ в студена вода. След това го сварете в тенджера с чиста вода и нарязания на едро лук. 2. Накъсайте хляба на дребни парчета, сложете ги в тава, полейте със зехтин и поръс...

  • Италиански боб с наденица и чеснови хлебчетаРецепти
    Италиански боб с наденица и чеснови хлебчета

    1. Сипете зехтина в дълбок тиган и в него запържете нарязания на полумесеци лук. Добавете сол, едрия лют червен пипер и нарязания розмарин. Гответе 12 минути, докато лукът омекне, като разбърквате от...