Царевичен хляб със сирене и доматено масло
Рецепта от: Уорън Мендес
Този царевичен хляб се приготвя с царевично брашно, бакпулвер и настъргано сирене. За още по-автентичен вкус се добавят и зърна варена царевица. Хлябът се поднася с пикантно масло със сушени домати и печен чесън за намазване. Неустоимо, особено докато хлябът е все още топъл!
Продукти
- 250 г брашно
- 150 г бяло царевично брашно
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сол
- 1 ч.л. черен пипер
- 150 г настърган чедър
- 2 с.л. нарязан див лук
- 2 големи варени царевици (зърна)
- 2 яйца
- 300 мл мътеница
- 100 г разтопено безсолно масло
- За доматеното масло:
- 1 глава чесън
- 80 г сушени домати
- 2 с.л. мариновани люти чушки
- 150 г безсолно масло
Начин на приготвяне:
- 1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло дъното и стените на форма за хляб. Постелете с хартия за печене.
- 2. Изрежете зърната царевица и ги отделете.
- 3. В купа сипете бялото и царевичното брашно. Добавете бакпулвер, сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете 100 г настъргано сирене Чедър и нарязания див лук. Добавете зърната царевица, яйцата, киселото мляко и разтопеното масло. Разбъркайте до хомогенност и изсипете сместа във формата. Поръсете с останалите 50 г настъргано сирене Чедър. Печете хляба 45-50 минути или докато клечката, с която проверявате готовността, не излезе напълно чиста.
- 4. За доматеното масло поставете главата чесън по средата на лист алуминиево фолио. Завийте я и поставете във фурната на 180 градуса за 25 минути. След като печения чесън изстине, изтискайте вътрешността на всяка скилидка чесън.
- 5. В блендер или чопър сложете отцедените мариновани сушени домати, отцедените и нарязани мариновани люти чушки, мекото масло и сол и черен пипер. Пасирайте. Добавете печения чесън и отново разбийте.
- 6. Поднесете филия царевичен хляб, намазана с доматено масло и гарнирана с резен авокадо.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Питки със сирене
Рецепти Адам Лайо
Хляб роти канай
Рецепти Том Керидж
Плоски питки с доматена салата и бурата
Рецепти Рудолф ван Веен
Овесен хляб
Рецепти Стоян и Лора
Хотдог „Чорипан“
Рецепти Стоян и Лора
Гръцки хляб
Рецепти Силвия Колока
Безглутенова питка с бекон и семена от фенел
Рецепти Стоян и Лора
Хляб от лимец с орехи
Рецепти Стоян и Лора
Питка с масло и самардала
Рецепти Нико Рейнолдс
Пушен хумус и плосък хляб