Този царевичен хляб се приготвя с царевично брашно, бакпулвер и настъргано сирене. За още по-автентичен вкус се добавят и зърна варена царевица. Хлябът се поднася с пикантно масло със сушени домати и печен чесън за намазване. Неустоимо, особено докато хлябът е все още топъл!

Продукти

  • 250 г брашно
  • 150 г бяло царевично брашно
  • 2 ч.л. бакпулвер
  • 1 ч.л. сол
  • 1 ч.л. черен пипер
  • 150 г настърган чедър
  • 2 с.л. нарязан див лук
  • 2 големи варени царевици (зърна)
  • 2 яйца
  • 300 мл мътеница
  • 100 г разтопено безсолно масло
  • За доматеното масло:
  • 1 глава чесън
  • 80 г сушени домати
  • 2 с.л. мариновани люти чушки
  • 150 г безсолно масло

Начин на приготвяне:

  • 1. Загрейте фурната на 180 градуса. Намажете с масло дъното и стените на форма за хляб. Постелете с хартия за печене.
  • 2. Изрежете зърната царевица и ги отделете.
  • 3. В купа сипете бялото и царевичното брашно. Добавете бакпулвер, сол и черен пипер. Разбъркайте. Добавете 100 г настъргано сирене Чедър и нарязания див лук. Добавете зърната царевица, яйцата, киселото мляко и разтопеното масло. Разбъркайте до хомогенност и изсипете сместа във формата. Поръсете с останалите 50 г настъргано сирене Чедър. Печете хляба 45-50 минути или докато клечката, с която проверявате готовността, не излезе напълно чиста.
  • 4. За доматеното масло поставете главата чесън по средата на лист алуминиево фолио. Завийте я и поставете във фурната на 180 градуса за 25 минути. След като печения чесън изстине, изтискайте вътрешността на всяка скилидка чесън.
  • 5. В блендер или чопър сложете отцедените мариновани сушени домати, отцедените и нарязани мариновани люти чушки, мекото масло и сол и черен пипер. Пасирайте. Добавете печения чесън и отново разбийте.
  • 6. Поднесете филия царевичен хляб, намазана с доматено масло и гарнирана с резен авокадо.

Свързани рецепти

Виж всички