Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Това е рецепта за яхния с бутчета от токачка и маслини. Месото на токачката е подобно на пилешкото и се готви по същия начин и за същото време.
Продукти
- 4 цели бутчета от токачка
- 100 г маслини микс (зелени и черни)
- 20 скилидки чесън
- 2 глави лук шалот
- 8 бр. сушени домати
- 200 мл вино Розе
- 280 мл домашен пилешки бульон
- 1 връзка босилек
- зехтин, масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете бутчетата. Поръсете ги със сол и черен пипер от двете страни.
- 2. Загрейте тиган с 2-3 с.л. зехтин в него. Поставете бутчетата с кожата надолу. Пържете от всички страни до златисто. Извадете месото в чиния.
- 3. В същия тиган запържете нарязания на ситно лук шалот за 3-4 минути, докато омекне. След това добавете цели, предварително бланширани*, скилидки чесън. След минута деглазирайте с виното. Изчакайте алкохолът да се изпари и добавете бучка масло. След това добавете маслините без костилки и сушените домати. Разбъркайте и залейте с домашния пилешки бульон. Гответе на слаб огън до редуциране до гъстота на сос. Завършете с накъсани на едро листа босилек.
- 4. Сервирайте провансалски сос на дъното на дълбока чиния. Нарежете на парчета месото и ги подредете върху соса. Гарнирайте с топли сварени пресни картофи.
- *Обелените скилидки чесън се бланшират 2-3 минути във вряща подсолена вода. След това веднага се поставят в съд с леденостудена вода за 30 секунди.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Нико Рейнолдс
Пикантно печено пиле със зеленчуци
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Нико Рейнолдс
Шауарма с пиле и гъби
Рецепти Люк Нгуен
Виетнамски ориз с пиле