Бутчета от токачка с провансалски сос
Рецепта от: Мишел Ру Джуниър
Това е рецепта за яхния с бутчета от токачка и маслини. Месото на токачката е подобно на пилешкото и се готви по същия начин и за същото време.
Продукти
- 4 цели бутчета от токачка
- 100 г маслини микс (зелени и черни)
- 20 скилидки чесън
- 2 глави лук шалот
- 8 бр. сушени домати
- 200 мл вино Розе
- 280 мл домашен пилешки бульон
- 1 връзка босилек
- зехтин, масло
- сол и черен пипер
Начин на приготвяне:
- 1. Измийте и подсушете бутчетата. Поръсете ги със сол и черен пипер от двете страни.
- 2. Загрейте тиган с 2-3 с.л. зехтин в него. Поставете бутчетата с кожата надолу. Пържете от всички страни до златисто. Извадете месото в чиния.
- 3. В същия тиган запържете нарязания на ситно лук шалот за 3-4 минути, докато омекне. След това добавете цели, предварително бланширани*, скилидки чесън. След минута деглазирайте с виното. Изчакайте алкохолът да се изпари и добавете бучка масло. След това добавете маслините без костилки и сушените домати. Разбъркайте и залейте с домашния пилешки бульон. Гответе на слаб огън до редуциране до гъстота на сос. Завършете с накъсани на едро листа босилек.
- 4. Сервирайте провансалски сос на дъното на дълбока чиния. Нарежете на парчета месото и ги подредете върху соса. Гарнирайте с топли сварени пресни картофи.
- *Обелените скилидки чесън се бланшират 2-3 минути във вряща подсолена вода. След това веднага се поставят в съд с леденостудена вода за 30 секунди.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Кешкек с пиле
Рецепти Марк Мориарти
Къри с пиле
Рецепти Стоян и Лора
Пилешка супа с орзо
Рецепти Къртис Стоун
Пилешки шишчета с пита и дзадзики
Рецепти Адам Лайо
Пилешки сатай шишчета по малайзийски
Рецепти Надия Хюсеин
Неделен обяд
Рецепти Том Керидж
Пилешки шишчета със салата по тайландски
Рецепти Ейнсли Хариът
Мариновано пилешко с гъби и лук
Рецепти Стоян и Лора
Печено пиле с грейви сос
Рецепти Стоян и Лора
Пушено пиле с прясно зеле