Чушки бюрек
Рецепта от: Стоян и Лора
Класическа рецепта за панирани печени чушки, пълни със сирене - чушки бюрек. Малката тайна е, че в пълнежа се добавят малко галета и настърган кашкавал.
Продукти
- 2 буркана печени червени чушки
- 250 г краве сирене
- 50 г кашкавал
- 1 обелен домат
- 1/4 връзка магданоз
- 2 с.л. галета
- 4 яйца
- 1/2 ч.л. сух чесън
- брашно за овалване
- олио за пържене на маслена баня
Начин на приготвяне:
- 1. Почистете обеления домат от семките и го нарежете на кубчета. Наситнете магданоза.
- 2. В купа настържете кашкавала и натрошете сиренето. Прибавете доматите и магданоза, галетата, сухия чесън и 1 яйце. Разбъркайте добре.
- 3. В купа разбийте яйцата за панировката, а брашното за овалване изсипете в подходяща чиния.
- 4. Подсушете чушките, цепнете ги по дължина така, че да се разтворят. Във всяка сложете от плънката и навийте рулца. Оваляйте в брашно и потопете в разбитите яйца.
- 5. Пържете на маслена баня до готовност. Извадете от мазнината и отцедете.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Ейнсли Хариът
Пълнени патладжани със сирене и орехи
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца