Класическа рецепта за панирани печени чушки, пълни със сирене - чушки бюрек. Малката тайна е, че в пълнежа се добавят малко галета и настърган кашкавал.

Продукти

  • 2 буркана печени червени чушки
  • 250 г краве сирене
  • 50 г кашкавал
  • 1 обелен домат
  • 1/4 връзка магданоз
  • 2 с.л. галета
  • 4 яйца
  • 1/2 ч.л. сух чесън
  • брашно за овалване
  • олио за пържене на маслена баня

Начин на приготвяне:

  • 1. Почистете обеления домат от семките и го нарежете на кубчета. Наситнете магданоза.
  • 2. В купа настържете кашкавала и натрошете сиренето. Прибавете доматите и магданоза, галетата, сухия чесън и 1 яйце. Разбъркайте добре.
  • 3. В купа разбийте яйцата за панировката, а брашното за овалване изсипете в подходяща чиния.
  • 4. Подсушете чушките, цепнете ги по дължина така, че да се разтворят. Във всяка сложете от плънката и навийте рулца. Оваляйте в брашно и потопете в разбитите яйца.
  • 5. Пържете на маслена баня до готовност. Извадете от мазнината и отцедете.

Свързани рецепти

Виж всички