Това е рецепта за богата италианска яхния от боб, свинско месо, свинска наденица и прясна паста. Отделете си няколко часа за приготвянето и, но резултатът е забележителен!

Продукти

  • 500 г боб борлоти
  • 2 дафинови листа
  • 3 с.л. зехтин екстра върджин
  • 1 стрък селъри
  • 300 г свински врат
  • 3 сурови свински наденици
  • няколко парченца свинска кожа с мазнина
  • 1 глава лук
  • 1 морков
  • 2 скилидки чесън
  • дафинов лист
  • парче пекорино или пармезан
  • 2 литра домати пасата
  • За пастата:
  • 400 г брашно тип 00
  • 4 яйца
  • щипка сол
  • семолина
  • За сервиране:
  • люти олио
  • пармезан
  • листа целина - керевиз

Начин на приготвяне:

  • 1. Накиснете боба за 1 нощ. Прецедете го и го сварете заедно с нарязани на едро глава лук и морков, и дафинов лист за около 1-1 ½ ч., до омекване. Посолете и оставете боба да изстине заедно с течността.
  • 2. В дълбока тенджера сипете зехтин и добавете нарязаните на ситно лук, селъри и морков. Добавете и нарязаните скилидки чесън. Гответе 2-3 минути и добавете нарязаното на парчета свинско месо. Запечатайте го добре от всички страни, за още 2-3 минути. Добавете обелената наденица, нарязаната на малки парченца свинска кожа, цяло парче пармезан и дафинов лист. Разбъркайте. След 1-2 минути добавете пасатата. Разбъркайте и гответе на слаб огън 3 часа.
  • 3. За пастата пресейте брашното върху плота. Пресейте и малко семолина. Оформете кладенче и добавете яйцата 1 по 1, като разбърквате с ръка. Месете тестото 1 минута и го оставете да си почине за 30 минути.
  • 4. Разделете тестото на 4 равни части. Докато работите с едната част, дръжте останалите увити във фолио. Разтеглете тестото с ръце и го пуснете през машина за паста, на най-широката степен, 3-4 пъти, като след всяко разточване сгъвате тестото на 3, като плик. След това пускайте тестото на все по-тясна степен на машината, докато не получите лист с дебелина 2.5 мм. Нарежете листа на ленти първо в едната, а после в другата посока, за да получите квадратчета с размери 3х3 см.
  • 5. Добавете сварения боб към яхнията с месо и разбъркайте. Гответе 30 минути.
  • 6. Сварете прясната паста в тенджера с вряща подсолена вода за 2-3 минути, докато изплува на повърхността. Добавете прецедената паста в яхнията с боб и месо и разбъркайте.
  • 7. Сервирайте яхнията от боб, месо и паста в дълбока чиния. Поръсете с люто олио, кръгчета люта чушка и настърган пармезан.

Свързани рецепти

Виж всички