Бобена салата с печен пресен лук
Рецепта от: Нико Рейнолдс
Тази бобена салата се приготвя бързо и лесно и е идаелна за гарнитура към печени на скара месо или риба. Печеният пресен лук и придава леко опушен, но и свеж вкус.
Продукти
- 1 връзка пресен лук
- 1 консерва боб канелини
- 1 глава чесън
- зехтин
- 2 лимона, сок
- 50 г сирене Пекорино
- 4-5 листа мента
- морска сол
Начин на приготвяне:
- 1. Поставете небелената цяла глава чесън в ърху парче алуминиево фолио. Поръсете със зехтин и сол. Завийте добре фолиото и поставете върху добре загрята скара, на директен огън, за около 20-30 минути.
- 2. Почистете стръковете пресен лук и ги поръсете със зехтин и сол. Поставете стръковете върху скарата. Печете 8-10 минути, като обръщате стръковете от всички страни.
- 3. В купа поставете прецедения боб. Добавете лимоновия сок, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете 2 с.л. зехтин и настърганото сирене пекорино. Разбъркайте добре.
- 4. Обелете печения лук и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и листата мента. Добавете лука и ментата в салатата и разбъркайте добре.
- 5. Накрая изтискайте печения чесън, скилидка по скилидка. Разбъркайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боб чорба със свински гърди
Рецепти Стоян и Лора
Боб с манатарки
Рецепти Стоян и Лора
Запечен боб с домати и фета
Рецепти Надия Хюсеин
Супа от червена леща и соден хляб
Рецепти Стоян и Лора
Салата от леща с цвекло и крем сирене
Рецепти Силвия Колока
Яхния от боб с паста
Рецепти Примож Долничар
Боб в доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Дип от жълт грах
Рецепти Къртис Стоун
Салата с аспержи и нахут
Рецепти Уорън Мендес
Чакалака в пържени хлебчета