Тази бобена салата се приготвя бързо и лесно и е идаелна за гарнитура към печени на скара месо или риба. Печеният пресен лук и придава леко опушен, но и свеж вкус.

Продукти

  • 1 връзка пресен лук
  • 1 консерва боб канелини
  • 1 глава чесън
  • зехтин
  • 2 лимона, сок
  • 50 г сирене Пекорино
  • 4-5 листа мента
  • морска сол

Начин на приготвяне:

  • 1. Поставете небелената цяла глава чесън в ърху парче алуминиево фолио. Поръсете със зехтин и сол. Завийте добре фолиото и поставете върху добре загрята скара, на директен огън, за около 20-30 минути.
  • 2. Почистете стръковете пресен лук и ги поръсете със зехтин и сол. Поставете стръковете върху скарата. Печете 8-10 минути, като обръщате стръковете от всички страни.
  • 3. В купа поставете прецедения боб. Добавете лимоновия сок, овкусете със сол и черен пипер и разбъркайте. Добавете 2 с.л. зехтин и настърганото сирене пекорино. Разбъркайте добре.
  • 4. Обелете печения лук и го нарежете на ситно. Нарежете на ситно и листата мента. Добавете лука и ментата в салатата и разбъркайте добре.
  • 5. Накрая изтискайте печения чесън, скилидка по скилидка. Разбъркайте.

Свързани рецепти

Виж всички