Една лесна за приготвяне и питателна салата. Може предварително сварите червеното цвекло и лещата, за да сглобите салатата за 5 минути. Крем-сиренето много добре обединява вкусовете на съставките.

Продукти

  • 200 г зелена леща
  • 250 г сварено червено цвекло
  • 175 г крем сирене
  • 2 стръка мащерка
  • 1 връзка пресен лук
  • 1/2 връзка копър
  • 2 скилидки чесън
  • 50 мл зехтин
  • 30 мл балсамов оцет
  • сол на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Сварете лещата заедно със скилидка чесън и клонките мащерка, внимавайте да не я преварите. Щом омекне, отцедете и хубаво облейте със студена вода, отцедете.
  • 2. Цвеклото нарежете на кубчета, пресния лук и копъра наситнете, а скилидката чесън стрийте на паста с малко сол.
  • 3. Смесете нарязаните лук и копър с лещата, половината от цвеклото, зехтина, оцета, сол на вкус и чесъна. Оставете в хладилник за 30 минути.
  • 4. Поднесете салатата с останалото цвекло, крем сирене и листенца копър.

Свързани рецепти

Виж всички