Салата от леща с цвекло и крем сирене
Рецепта от: Стоян и Лора
Една лесна за приготвяне и питателна салата. Може предварително сварите червеното цвекло и лещата, за да сглобите салатата за 5 минути. Крем-сиренето много добре обединява вкусовете на съставките.
Продукти
- 200 г зелена леща
- 250 г сварено червено цвекло
- 175 г крем сирене
- 2 стръка мащерка
- 1 връзка пресен лук
- 1/2 връзка копър
- 2 скилидки чесън
- 50 мл зехтин
- 30 мл балсамов оцет
- сол на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Сварете лещата заедно със скилидка чесън и клонките мащерка, внимавайте да не я преварите. Щом омекне, отцедете и хубаво облейте със студена вода, отцедете.
- 2. Цвеклото нарежете на кубчета, пресния лук и копъра наситнете, а скилидката чесън стрийте на паста с малко сол.
- 3. Смесете нарязаните лук и копър с лещата, половината от цвеклото, зехтина, оцета, сол на вкус и чесъна. Оставете в хладилник за 30 минути.
- 4. Поднесете салатата с останалото цвекло, крем сирене и листенца копър.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Боб чорба със свински гърди
Рецепти Стоян и Лора
Боб с манатарки
Рецепти Стоян и Лора
Запечен боб с домати и фета
Рецепти Надия Хюсеин
Супа от червена леща и соден хляб
Рецепти Силвия Колока
Яхния от боб с паста
Рецепти Примож Долничар
Боб в доматен сос
Рецепти Стоян и Лора
Дип от жълт грах
Рецепти Къртис Стоун
Салата с аспержи и нахут
Рецепти Нико Рейнолдс
Бобена салата с печен пресен лук
Рецепти Стоян и Лора
Бърза хрупкава туршия върху пюре от бял боб