• Пакори „Морковен кейк“ с дип от крем-сиренеРецепти
    Пакори „Морковен кейк“ с дип от крем-сирене

    Това е рецепта за морковен кейк, но под формата на хрупкави пържени късчета - пакори. Топлите пакори се поднасят с дип от крем-сирене.

  • Печени свински ребра със зеленчуков пастетРецепти
    Печени свински ребра със зеленчуков пастет

    За да се получат крехки, сочни и с хрупкава коричка, свинските ребра трябва да се пекат бавно и да се обливат с отделилия се сос. Печените заедно с тях зеленчуци се превръщат в чудесен пастет. Допълни...

  • Смес от сушени зеленчуциРецепти
    Смес от сушени зеленчуци

    Изсушаването на зеленчуци е един от начините за съхранението им за по-дълго време, за зимните месеци. Важно е зеленчуците да са пресни, за да може да запазят полезните си съставки. Тази смес от сушени...

  • Сандвичи Слопи Джо в корейски стилРецепти
    Сандвичи Слопи Джо в корейски стил

    Това е рецепта за бърз голям сандвич по корейски, от който всеки може да си къса. За приготвянето му ще трябва да си набавите някои продукти, характерни за азиатската кухня.

  • Салата с червен оризРецепти
    Салата с червен ориз

    1. Сложете ориза в тенджерка и го залейте с 600 мл студена вода. Добавете 1 ч.л. сол и захлупете. Щом заври, гответе ориза на слаб огън, под капак, зза 25 минути. Щом оризът поизстине, го прехвърлете...

  • Кисели краставички и мариновани зеленчуциРецепти
    Кисели краставички и мариновани зеленчуци

    1. Почистете с четка корнишоните. Обелете главите лук, отстранете дръжката и семките на чушката и я разрежете на четири, по дължина. Почистете морковите, като ги запазите цели. Обелете главата фенел и...

  • Задушени агнешки джолани с пролетни зеленчуциРецепти
    Задушени агнешки джолани с пролетни зеленчуци

    1. Загрейте 2 с.л. олио в голяма тенджера с двойно дъно и огнеупорни дръжки и капак. Запечатайте агнешките джолани от всички страни, до тъмнокафяво. Извадете ги в чиния. 2. Добавете още 1 с.л. олио и...

  • ХавучРецепти
    Хавуч

    1. Почистете и измийте морковите. Настържете ги на едро ренде. 2. Загрейте леко тиган с 50 мл зехтин. Сипете настърганите моркови в него и ги задушете леко. Щом започнат да се разкашкват, добавете пр...