Това китайско ястие е интерпретирано по различни начини в кухните на Малайзия, Индонезия и Бирма. Тази версия на рецептата е вегетарианска - само със зеленчуци, но пълнежът може да бъде със скариди или свинска нааденица.

Продукти

  • 2 с.л. фъстъчено олио
  • 2 скилидки чесън
  • 150 г хлебни трохи
  • 150 г ряпа Дайкон
  • 100 г бобени кълнове
  • 150 г моркови
  • 100 г бамбукови
  • 150 г китайско зеле
  • 1 с.л. светъл соев сос
  • ½ ч.л. сол
  • ½ ч.л. захар
  • 1 ч.ч. азиатска целина
  • 1 стрък пресен лук
  • 100 г пържено тофу
  • 12 бр. тънки пшенични палачинки Попая
  • 1 маруля
  • сладък лют сос

Начин на приготвяне:

  • 1. За пълнежа на рулцата запържете в загрят уок с олио нарязания на ситно чесън за 30-40 секунди. След това добавете бобените кълнове, настърганите на тънки пръчици ряпа, морков и бамбук. Добавете и нарязаното на тънко китайско зеле. Разбъркайте енергично и щом зелето слегне, добавете соев сос, сол и захар. Накъсайте и листата азиатска целина. Накрая добавете нарязания пресен лук и предварително изпърженото тофу, нарязано на ленти. Разбъркайте и прехвърлете в купа да изстине за 5 минути.
  • 2. Върху тънка китайска палачинка (приготвя се само от брашно, вода и сол) подредете 2 листа маруля, а върху тях сипете от пълнежа. Прегънете навътре двата края на палачинката и навийте на руло. Разрежете рулото на 3 равни парчета.
  • 3. Поднесете зеленчуковите рулца със сладък лют сос.

Свързани рецепти

Виж всички