Салата Винегрет
Рецепта от: Стоян и Лора
Червеното цвекло за тази класическа салата се пече, а морковите и картофите се варят. Всички зеленчуци, както и киселите краставички се нарязват на малки кубчета и се заливат с дресинг.
Продукти
- 300 г червено цвекло
- 200 г моркови
- 200 г картофи
- 150 г кисели краставички
- 100 г лук
- сокът от 1 лимон
- 80–90 мл олио + за поливане на цвеклото
- 1 ч.л. дижонска горчица
- сол и черен пипер на вкус
Начин на приготвяне:
- 1. Сложете предварително измитото цвекло върху алуминиево фолио. Полейте с малко олио и овкусете със сол и черен пипер. Завийте го като бонбон. Сложете в тавичка и сипете малко вода. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 2 часа, или докато омекне, проверявайте с шишче.
- 2. Сварете измитите моркови и картофи.
- 3. Обелете сварените и охладени зеленчуци и ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги в голяма купа.
- 4. Нарежете краставичките и лука на кубчета. Изсипете ги в купата.
- 5. Разбъркайте лимоновия сок, дижонската горчицата и олиото до получаване на емулсия. Овкусете със сол.
- 6. Залейте зеленчуците с дресинга и разбъркайте.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Марк Мориарти
Салата от печено цвекло
Рецепти Къртис Стоун
Фермерска салата с босилеков винегрет
Рецепти Примож Долничар
Салата със скариди, захаросана тиква и ябълков чипс
Рецепти Стоян и Лора
Салата от печени чушки и козе сирене
Рецепти Мери Бери
Средиземноморско плато
Рецепти Том Керидж
Салата с печени на скара тиквички
Рецепти Стоян и Лора
Десерт „Три млека“
Рецепти Стоян и Лора
Палачинки със зелен сос и сирене
Рецепти Стоян и Лора
Тарт с желирани плодове
Рецепти Стоян и Лора
Козуначени топчета с домашен течен шоколад