Червеното цвекло за тази класическа салата се пече, а морковите и картофите се варят. Всички зеленчуци, както и киселите краставички се нарязват на малки кубчета и се заливат с дресинг.

Продукти

  • 300 г червено цвекло
  • 200 г моркови
  • 200 г картофи
  • 150 г кисели краставички
  • 100 г лук
  • сокът от 1 лимон
  • 80–90 мл олио + за поливане на цвеклото
  • 1 ч.л. дижонска горчица
  • сол и черен пипер на вкус

Начин на приготвяне:

  • 1. Сложете предварително измитото цвекло върху алуминиево фолио. Полейте с малко олио и овкусете със сол и черен пипер. Завийте го като бонбон. Сложете в тавичка и сипете малко вода. Печете в загрята фурна на 180 градуса около 2 часа, или докато омекне, проверявайте с шишче.
  • 2. Сварете измитите моркови и картофи.
  • 3. Обелете сварените и охладени зеленчуци и ги нарежете на малки кубчета. Сложете ги в голяма купа.
  • 4. Нарежете краставичките и лука на кубчета. Изсипете ги в купата.
  • 5. Разбъркайте лимоновия сок, дижонската горчицата и олиото до получаване на емулсия. Овкусете със сол.
  • 6. Залейте зеленчуците с дресинга и разбъркайте.

Свързани рецепти

Виж всички