Печени моркови с кленов сироп
Рецепта от: Маркъс Уеринг
.Съчетанието на сладко и солено превръща тази гарнитура от печени моркови в идеална за всичко, приготвено на скара. Печените моркови се сервират върху кисело мляко и се поръсват с дресинг с горчица и лешници.
Продукти
- 500 г моркови (различни цветове)
- 1 ч.л. семена кимион
- 2 с.л. зехтин
- 2 с.л. кленов сироп
- сол и черен пипер
- За дресинга:
- 1 ч.л. дижонска горчица
- 2 с.л. бял винен оцет
- 50 мл зехтин
- 20 г печени лешници
- За сервиране:
- 200 г кисело мляко
- 25 г листа мента
Начин на приготвяне:
- 1. Запалете огън и изчакайте въглените да образуват жарава.
- 2. Почистете леко външния слой на морковите и ги разрежете по дължина, на две. Поставете ги върху голям двоен лист алуминиево фолио. Поръсете ги с предварително запечени в сух тиган семена кимион, сол, черен пипер, кленов сироп или мед и зехтин. Увийте морковите плътно в пакет.
- 3. Поставете пакета с моркови в жаравата. Печете 20-30 минути, като въртите пакета регулярно. След това отворете пакета и го поставете за кратко отново върху жаравата.
- 4. За дресинга сипете в бурканче горчицата, оцета и зехтина. Счукайте едро в хаванче предварително запечени в сух тиган лешници и добавете и тях. Затворете бурканчето и разтръскайте енергично. Пресипете дресинга в купичка.
- 5. На дъното на голяма чиния разстелете кисело мляко. Върху него подредете печените моркови. Поръсете с дресинга или го поднесете отделно. Поръсете с листа мента.
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Найджъл Слейтър
Доматена яхния с куркума и кисело мляко
Рецепти Джейми Оливър
Зелен пастет
Рецепти Примож Долничар
Туршия от ряпа
Рецепти Стоян и Лора
Славянски гювеч
Рецепти Стоян и Лора
Бамя с кускус
Рецепти Стоян и Лора
Бухнал омлет с тиквички
Рецепти Стоян и Лора
Зеленчуков гювеч
Рецепти Надия Хюсеин
Бхаджи от моркови и пащърнак с чътни от кориандър и чили
Рецепти Стоян и Лора
Кюфтета от спанак с лимонов йогурт
Рецепти Силвия Колока
Патладжанени рулца