Гофрети с тиква
Рецепта от: Стоян и Лора
1. Обелете тиквата и я нарежете на кубчета. Сгответе я на пара. След това я пюрирайте.
2. Разбийте яйцето със захарта и млякото. Добавете и разтопеното масло.
3. Смесете пюрето от тиква с млечната смес.
4. Разбъркайте брашното с индийското орехче, джинджифила, бакпулвера и щипка сол.
5. Прибавете сухите съставки към течните и внимателно разбъркайте.
6. Изпечете гофретите в намазнен гофретник.
7. Поднесете си с кленов сироп и топка сладолед.
Продукти
- 400 г тиква „Цигулка“
- 200 мл прясно мляко
- 1 яйце
- 40 г краве масло (+ за намазване)
- 250 г брашно
- 3 с.л. захар
- 2 ч.л. бакпулвер
- 1 ч.л. сух джинджифил
- 1 ч.л. индийско орехче
- 1 щипка сол
- кленов сироп за заливане
- сладолед за сервиране
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Шейн Делия
Мухлама
Рецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Джейми Оливър
Оризов пудинг с ягодов конфитюр
Рецепти Джейми Оливър
Целувка с круши и шоколадов сос
Рецепти Джейми Оливър
Тиквени мъфини
Рецепти Джейми Оливър
Чили чътни
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Нина Бабич
Анасонови бисквити
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"