1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Прибавете жълтъците, ваниловата захар и рома и отново разбийте.
  2. Към тях изсипете какаото, нишестето и брашното. Разбъркайте за кратко с миксер, а след това продължете с бъркалка на ръка. Трябва да получите ронливо маслено тесто. Увийте го във фолио и го приберете в хладилник за 1 час.
  3. След това върху леко набрашнен плот разточете тестото на сравнително тънка кора. Изрежете кръгове. Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, извадете и охладете сладките.
  4. Смесете соевия сос и дулсе де лечето. Намажете бисквитите с карамела и ги слепете.
  5. Декорирайте с разтопен черен шоколад и поднесете.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Съвет: Останалото тесто съберете и разточете наново или го съхранявайте във фризер или в хладилник.

 

Продукти

  • 200 г царевично нишесте
  • 180 г брашно
  • 20 г какао
  • 200 г краве масло (меко)
  • 150 г пудра захар
  • 30 мл тъмен ром
  • 200 г дулсе де лече
  • 2-3 с.л. соев сос
  • 3 жълтъка
  • 10 г бурбонска ванилова захар
  • 100 г разтопен шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички