Свързани предаванияБон АпетиГледайте Вторник, 19 ноември, 11:30 | Вторник, 19 ноември, 16:30

Начин на приготвяне:

  1. Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Прибавете жълтъците, ваниловата захар и рома и отново разбийте.
  2. Към тях изсипете какаото, нишестето и брашното. Разбъркайте за кратко с миксер, а след това продължете с бъркалка на ръка. Трябва да получите ронливо маслено тесто. Увийте го във фолио и го приберете в хладилник за 1 час.
  3. След това върху леко набрашнен плот разточете тестото на сравнително тънка кора. Изрежете кръгове. Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, извадете и охладете сладките.
  4. Смесете соевия сос и дулсе де лечето. Намажете бисквитите с карамела и ги слепете.
  5. Декорирайте с разтопен черен шоколад и поднесете.

*Печете във фурна с включен вентилатор.

Съвет: Останалото тесто съберете и разточете наново или го съхранявайте във фризер или в хладилник.

 

Продукти

200 г царевично нишесте

180 г брашно

20 г какао

200 г краве масло (меко)

150 г пудра захар

30 мл тъмен ром

200 г дулсе де лече

2-3 с.л. соев сос

3 жълтъка

10 г бурбонска ванилова захар

100 г разтопен шоколад

Свързани рецепти