Шоколадови бисквити "Алфахорес"
Рецепта от: Стоян и Лора
- Разбийте маслото със захарта с помощта на миксер. Прибавете жълтъците, ваниловата захар и рома и отново разбийте.
- Към тях изсипете какаото, нишестето и брашното. Разбъркайте за кратко с миксер, а след това продължете с бъркалка на ръка. Трябва да получите ронливо маслено тесто. Увийте го във фолио и го приберете в хладилник за 1 час.
- След това върху леко набрашнен плот разточете тестото на сравнително тънка кора. Изрежете кръгове. Прехвърлете в тава и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 10 минути, извадете и охладете сладките.
- Смесете соевия сос и дулсе де лечето. Намажете бисквитите с карамела и ги слепете.
- Декорирайте с разтопен черен шоколад и поднесете.
*Печете във фурна с включен вентилатор.
Съвет: Останалото тесто съберете и разточете наново или го съхранявайте във фризер или в хладилник.
Продукти
- 200 г царевично нишесте
- 180 г брашно
- 20 г какао
- 200 г краве масло (меко)
- 150 г пудра захар
- 30 мл тъмен ром
- 200 г дулсе де лече
- 2-3 с.л. соев сос
- 3 жълтъка
- 10 г бурбонска ванилова захар
- 100 г разтопен шоколад
Начин на приготвяне:
Свързани рецепти
Виж всичкиРецепти Стоян и Лора
Шоколадов кейк с шапка от маскарпоне
Рецепти Нина Бабич
Бисквити с фъстъци ала Седрик Гроле
Рецепти Павел Павлов
Френски макарони с различни кремове*
Рецепти Павел Павлов
Целувчена торта с крем "Намелака"
Рецепти Павел Павлов
Лимонов тарт с лешници
Рецепти Павел Павлов
Деконструиран лимонов тарт с чипс от бял шоколад
Рецепти Павел Павлов
Малинов чийзкейк без печене
Рецепти Ненад Великович
Мини тартове с вишни
Рецепти Миниторта с шоколад и мандарини
Рецепти Кокосови сладки за закуска