1. За тестото с миксер разбийте брашното, нарязаното на кубчета масло, захарта и бадемовото брашно. Щом маслото поеме сухите съставки, добавете яйцата и разбъркайте, докато се получи топка. Разточете тестото между два листа хартия за печене и го охладете. Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Изрежете от тестото основи във формата на еклери с помощта на продълговат ринг. Поставете ги върху перфориран силиконов килим. Печете основите около 10 минути.

2. За крема накиснете желатина в леденостудена вода. В купа смесете яйцата, настърганата лимонова кора, лимоновия сок и захарта. Сложете съда на водна баня. Гответе при непрекъснато бъркане, докато кремът достигне 65 градуса. Добавете желатина в крема и разбъркайте докато се разтвори. Оставете крема да се охлади до 40 градуса, след което добавете маслото, разбъркайте и пасирайте. Накрая сложете босилека и отново пасирайте. Пресипете в пош.

3. За чипса от карамелизиран бял шоколад загрейте белия шоколад в касерола като бъркате непрекъснато. Шоколадът първо ще се разтопи, след това ще се сгъсти, после ще започне да се пресича и потъмнява, а след това какаовото масло ще се отдели - излейте го в купа, то не ни е нужно. Продължете да бъркате шоколада в касеролата, докато се получи тъмнокафява еднородна смес. Бързо я излейте върху силиконов килим и затиснете с друг силиконов килим, така че да се получи равен пласт. Чипсът стяга много бързо. Начупете го и го ползвайте за декорация.

4. Върху основите от линцер тесто шприцовайте крем. Отгоре поставете от начупения чипс от бял шоколад. Завършете с настъргана лимонова кора.

Продукти

  • За линцер тестото:
  • 120 г масло
  • 65 г пудра захар
  • 30 г бадемово брашно
  • 50 г яйца
  • 265 г брашно
  • За лимоновия крем:
  • 200 г яйца
  • 150 г захар
  • 150 г лимонов сок
  • 2 лимона
  • настъргана кора
  • 150 г масло
  • 4 г листа босилек
  • 4 г желатин на листове
  • За карамелизирания бял шоколад:
  • 100 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички