1. За тестото с миксер разбийте брашното, нарязаното на кубчета масло, захарта и бадемовото брашно, докато маслото поеме сухите съставки. След това добавете яйцата и разбъркайте до образуването на топка тесто. Разточете го между два листа хартия за печене. Увийте го в прозрачно фолио и го сложете в хладилник за 30 минути.

2. Загрейте фурната на 170 градуса с вентилатор. Изрежете от тестото основата и стените за тарта. Поставете основата върху перфориран силиконов килим, отстрани поставете перфориран ринг. Печете около 10 минути.

3. За крема накиснете желатина в леденостудена вода. В купа смесете яйцата, настърганата лимонова кора, лимоновия сок и захарта. Сложете съда на водна баня. Гответе при непрекъснато бъркане, докато температурата на крема достигне 65 градуса. Разбъркайте желатина в крема, за да се разтвори. Оставете крема да се охлади до 40 градуса, след което добавете маслото, разбъркайте и пасирайте. Налейте крема върху основата на тарта, охладете.

4. За лешниковия крем карамелизирайте захарта в тиган. Прибавете печените лешниците. Разбъркайте и разстелете върху силикинов килим да се охладят. След това ги смелете на паста. Загрейте я в касерола със сметаната и глюкозата, трябва да се получи еднородна смес. Залейте с нея шоколада и пасирайте. Накрая добавете маслото, отново пасирайте и прехвърлете крема в пош.

5. 

За чипса от карамелизиран бял шоколад загрейте белия шоколад в касерола при непрекъснато бъркане. Шоколадът първо ще се разтопи, след това ще се сгъсти, после ще започне да се пресича и потъмнява, а след това какаовото масло ще се отдели. Излейте маслото в купа. Продължете да бъркате шоколада в касеролата, докато се получи тъмнокафява еднородна смес. Бързо я излейте върху силиконов килим и затиснете с друг силиконов килим, така че да се получи равен пласт. Чипсът стяга много бързо. Начупете го и го ползвайте за декорация.

5. За чипса от карамелизиран бял шоколад загрейте белия шоколад в касерола при непрекъснато бъркане. Шоколадът първо ще се разтопи, след това ще се сгъсти, после ще започне да се пресича и потъмнява, а след това какаовото масло ще се отдели. Излейте маслото в купа. Продължете да бъркате шоколада в касеролата, докато се получи тъмнокафява еднородна смес. Бързо я излейте върху силиконов килим и затиснете с друг силиконов килим, така че да се получи равен пласт. Чипсът стяга много бързо. Начупете го и го ползвайте за декорация.
6. Декорирайте тарта с лешниковия крем. Поръсете с настъргани лешници. Украсете с чипс от бял шоколад.

Продукти

  • За линцер тестото:
  • 120 г масло
  • 65 г пудра захар
  • 30 г бадемово брашно
  • 50 г яйца
  • 265 г брашно
  • За лимоновия крем:
  • 200 г яйца
  • 150 г захар
  • 150 г лимонов сок
  • 2 лимона
  • настъргана кора
  • 150 г масло
  • 4 г желатин на листове
  • За лешниковия крем:
  • 150 г захар
  • 150 г лешници
  • 300 г млечен шоколад
  • 150 г течна животинска сметана (над 30% масленост)
  • 30 г глюкоза
  • 30 г масло
  • Допълнително:
  • настъргани печени лешници
  • 100 г бял шоколад

Начин на приготвяне:

    Свързани рецепти

    Виж всички